Jakiś żel z pojmnika wyrównawczy kolorze kawy z mlekem

07 Mar 2011, 20:21

Witam posiadam renault megane scenic I 1.6 benzyna z gazem gdy jechałem z miasta do domu podniosła sie temperatura i włączył sie alarm od gazu zatrzymałem sie na poboczu otworzyłem maskie i ujrzałem z pojemnika wyrównawczego tryskał żel czy coś w tym stylu o kolorze kawy z mlekiem co mogło sie popsuć ?
Ostatnio edytowany przez przemas2313 07 Mar 2011, 21:11, edytowano w sumie 2 razy
przemas2313
Nowicjusz

Miejscowość: nie powiem

07 Mar 2011, 21:05

Wybacz, ale nie mogę się powstrzymać.
Takiego bełkotu to jeszcze nie czytałem!
Odpisuję tylko tym, dla których polski język jeszcze coś znaczy.
Sotkin
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Auto: Fiat Panda 1.1

08 Mar 2011, 00:04

Popsuł się silnik :lol: , a tak poważnie to najprędzej uszkodzona uszczelka pod głowicą . Olej silnikowy dostał się do płynu chłodniczego i w wyniku zmieszania tych dwóch płynów mamy zagęszczoną kawę Nescafe 3in1.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

08 Mar 2011, 15:36

Sotkin, bełkot? Oj tam oj tam, trzeba umieć czytać po prostu :D

Arciasty dobrze prawi, vodki mu dać :D
Kolego przemas2313, czeka cię dość spory wydatek... o ile przegrzałeś poważnie silnik to i głowica do planowania pewnie pójdzie...
Masz problem ze swoim autem, mogę pomóc.
GG: 6853736 (wiecznie niewidoczny)
kuba-warsztat
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wskazania sondy lambda za katalizatorem
    Przy sprawnym katalizatorze sonda za nim na postoju pokazuje mi niskie wartości ok. 0.1V podczas jazdy są to wysokie odczyty ok 0.8V (oba wykresy w miare płaskie)czy tak powinno być? Jeśli tak to niech ktoś wyjaśni dlaczego ...
    Lexus LS - ponad 2500 bieżących udoskonaleń
    Od premiery w roku 2006, dotychczasowa generacja LS przeszła ponad 2500 bieżących udoskonaleń, zaś najnowszy LS dodaje do tego kolejne 3000 zmian, a wśród nowych elementów oraz innowacji technicznych znalazły ...