Jaknajtanszy w eksploatacji za 3-4 tys. moje przyklady

25 Lip 2015, 18:50

Witam, potrzebuje samochodu dojazdowego do pracy (10km w jedna strone )
Musi byc bardzo ekonomiczny i malo awaryjny. Celuje w cos z gazem
Jestem z okolic Krakowa i szukalem ofert wlasnie w tym rejonie .
Chcialbym o ocene moich poszukiwan
Ponizej wklejam linki samochod ktore moim zdaniem sprostaja moim oczekiwaniom. Prosze pisac ktore z wymienionych od razu odpuscic a na ktorych sie skupic.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc
szerszen44
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 10 1990
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: nie mam

25 Lip 2015, 20:35

Z twoich przykładów najtańszy w eksploatacji będzie: Lanos, Corsa i Felicia. Fiesta też będzie bardzo tania. Z tych propozycji szukał bym Lanosa i dorzucił jeszcze Astrę F. Sporo części z Astry pasują do Lanosa i na odwrót :D np. tarcze i klocki hamulcowe. Są to auta segmentu C i w razie jakbyś musiał wyskoczyć na jakąś dłuższą trasę będzie znacznie wygodniej niż w Corsie czy Fieście.
Astra F tu najlepiej 1.6 8v (bezkolizyjny), 1.4 ale tutaj wersja 82KM lub 90KM, 60tka jest za słaba. Jak się trafi 1.8 to też ok.
A Lanosa to wszystko oprócz 1.4 8v jest ok :) Najtrwalszy jest 1.5 8v ale nie jest on bezkolizyjny.
W obu autach nie ma problemu z LPG.
DamianCAR
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: E36, Opel Vectra C
Silnik: m50b25, 2.0T + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

25 Lip 2015, 21:02

Astry poszukaj z niemieckiej produkcji, max 98r, brak napisu classic, tylny panel na klapie.
Auto lepiej wygląda, ma lepsze plastiki, zazwyczaj super silnik 1.6 8v, lepszy wypas i lepszą blachę. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

25 Lip 2015, 23:30

Z Twoich linków według mnie najlepiej wygląda Fiesta,Mazda,Felicja (miała coś z przodem),Civic też spoko (ten czerwony bo drugi zdecydowanie za tani),Lanos wygląda na trochę odcieniowego ale też niezły.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Citigo - samochód do miasta
    Do miejskiego malucha z Czech należy około 17 proc. rynku. Od stycznia do kwietnia 2019 zarejestrowano 961 egzemplarzy. To najmniejszy samochód czeskiej marki, produkowany od 2011 roku w Bratysławie, razem z VW up! ...