Jakość Audi

21 Cze 2009, 16:46

Cześć, chciałbym sie dowiedzieć jak to jest z tym Audi nigdy nie miałem przyjemności jeździć nowymi samochodami tej marki i chciałbym wiedzieć czy naprawde jakość wykonania w tych nowych modelach jest tak dobra jak słyszałem, chciałbym jeszcze wiedzieć jak wypada w porównaniu z Mercedesem pod względem wykonania i silnika i w porównaniu z BMW.

Z góry dziękuje.
crysisRP
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

21 Cze 2009, 17:34

jedyne co Ci mogę napisać to wrażenia z jazdy audi a4 b7. Wprawdzie nie jechałem nim jakiejś długiej trasy, ale po przejechaniu kilkunastu kilometrów nie chciałem wysiadać, szczerze mówiąc mógłbym tam zamieszkać. Ogólnie płynność jazdy, jakość i detale wykończenia zrobiły na mnie spore wrażenie.
metodoz
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: śląsk

23 Cze 2009, 16:21

No nie ma co gadać.Tak to już jest.Najpierw myślałem że jak będę jechał tą audi do Hiszpanii to się tam skicham ale po przejechaniu trasy nawet nie byłem zmęczony.Wszystko jest tak dopracowane, spasowane itd. że tylko kupować takie auta i śmigać!Jeśli silnik Diesla to tylko 1.9 TDI 116 PS. Najwytrzymalsze i najekonomiczniejsze silniki.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

24 Cze 2009, 12:52

jeśli by porównać audi w wykonaniu do mercedesa i bmw...myślę że im dorównuje, płynność i komfort jazdy samochodami audi jest naprawdę bardzo dobra. Miałem przyjemność przejechać się nową audi 6 co prawda trasa nie wielka bo jakieś 20 km ale wywarło to na mnie ogromne wrażenie :D nie spodziewałem się że aż tak przyjemna jest jazda audi :D Polecam w 100 %
Samochód jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a tuning podstawą ;-)
conest997
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Olsztyn
Auto: BMW E36 coupe 2.0 170 km

24 Cze 2009, 23:14

Sądzę że najlepiej się przekonasz o jakości Audi jak umówisz się na jazdę nowym albo jakimś używanym samochodem.A później pojedziesz przejechać się Mercedesem i nie zobaczysz zbyt dużej różnicy, ale małą zobaczysz i poczujesz.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

25 Cze 2009, 23:21

Mój sąsiad całkiem niedawno wymienił Audi S4 kombi na nowsze Audi A8 z rocznika dwa tysiące ileś, jechałem z nim tym autem i szczerze mówiąc miałem wrażenie że to auto nie ma żadnego kontaktu z asfaltem, po prostu płynął. Wyposażony świetnie, bardzo ładny samochód, a i zryw ma taki jak trzeba. Na podstawie wrażeń z jazdy polecam.
............-----Shake Your Blood-----..............
sphinx1969
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko- Biała
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody Toyoty otrzymają karty SIM
    Japoński operator telekomunikacyjny KDDI będzie dostarczał karty SIM do połączonych w sieci samochodów Toyoty. Nowe karty umożliwią globalną komunikację i wymianę danych między autami. Do 2020 roku Toyota zamierza ...

29 Cze 2009, 19:16

dobre auta ale dla mnie nie to samo co BMW. Jakość wykonania podobna jak w BMW, czyli wzorowa. No ale moim zdaniem wygląda gorzej od BMW i jeździ gorzej. Silniki chyba też trochę gorsze. To tylko moje zdanie. No i złodziejaszki je uwielbiają ;)
dwyane
Nowicjusz

29 Cze 2009, 23:52

Złodziejaszki to przeważnie uwielbiają auta które były kupione od nich z komisu w którym to właściciel komisu zrobił dodatkowe kluczyki do tego auta i po miesiącu pojechał pod adres spisany na umowie sprzedaży i zabrał to co miał wcześniej.Tak to jest jak sprzedający auto w polskim komisie jest za bardzo miły lub w ogóle nie miły :lol: .
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

30 Cze 2009, 19:14

AUDI ma troche inny target niż BMW czy MERCEDES. W moim odczućiu Audi troche odstaje od BMW i MERCEDESA nawet nie pod względem samego wykonania ( choc tutaj w troche też) ale pod względem samego komfortu...
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków