Jakość paliwa na Bp

10 Kwi 2010, 20:46

Koledzy miałem wczoraj nieprzyjemne zdarzenie kilka dni temu tankowałem jak to zwykle na Bp nalałem 15l Pb i 20l LPG wczoraj postanowiłem pojeździć trochę na Pb i w trakcie jazdy czuję, że auto się muli przy dodawaniu gazu :neutral: zdziwiłem się trochę ale postanowiłem poczekać no i dzisiaj to samo tylko, że jeszcze gorzej na zimnym szarpało jak traktorem po rozgrzaniu trochę lepiej ale przy wciśniętym gazie do podłogi krztusił się i nie wkręcał się na obroty przełączyłem na LPG i wszystko w normie idzie jak należy zero błędów na kompie coś mnie tknęło i kupiłem preparat pochłaniający wodę z paliwa nalałem pojeździłem troszkę na LPG żeby się wymieszało i przełączyłem na Pb i psikus auto zaczęło jechać normalnie nic nie szarpało tylko troszeczkę jeszcze się muliło.
Zawsze tankuję na BP na Zagórzu i nigdy nie miałem problemów raz zatankowałem na BP ale w centrum Sosnowca i takie nie miłe zaskoczenie, miał ktoś z was takie zdarzenie na BP?
No i teraz pytanie czy lepiej spuścić to dziadostwo z baku zalać nowe mam nadzieję, że dobre paliwo czy wyjeździć?
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

11 Kwi 2010, 08:38

Dwóch kumpli tankuje prawie zawsze na BP i nigdy nie miało takich problemów ale myśle że może lepiej będzie jak go poprostu wyjeżdzisz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Kwi 2010, 12:15

Witaj, Miałem podobną, a nawet identyczną sytuację jakieś trzy tygodnie temu po zatankowaniu Pb95 na BP w Pyrzowicach (przy lotnisku Airport Katowice). Auto szalało, rzucało nim jak traktorem, dławił się i szalały obroty. Tamte paliwo trochę na chama wyjeździłem i od tamtej pory tankuje tylko na PKN Orlen i dotychczas jest ok. Pozdrawiam.
OnanBarbarzynca
Nowicjusz

Miejscowość: Będzin/Mierzęcice