Bardzo dobre pytanie.Kiedyś na pewnym Forum napisałem,że Sachs nie jest producentem amortyzatorów,myślałem,że oponenci pospadają z krzeseł ze śmiechu.Wtedy wyrzuciłem Asa na stół,albo inaczej ,był Szach a potem Mat
![Szczęśliwy :D]()
Nie wiedzieli o tym,że Sachs,czyli producent motocykli i podobnych pierdoł wziął pod swe skrzydła największego producenta europejskiego amorków w ówczesnych czasach,czyli f-mę BOGE
To BOGE jest producentem amorków,a nie SACHS,wedle logicznego myślenia naturalnie.Nie wiem kto produkuje dla SACHS-a sprzęgła,jaką firmę z kolei wziął pod swe skrzydła,jedno pewne,są to zestawy wysokiej jakości,podobnie jest z LUK-iem,nie wiem czy LUK jest producentem ,czy pakowaczem tylko.Wiem jedno,VALEO produkuje układy,i są one bardzo dobre,Aisin podobnie,EXED też.Ja osobiście gdybym miał kupić zestaw,wybrałbym EXED,AISIN,VALEO,gdyż wiem,że ci producenci nie są pakowaczami,ale specjalizują się w układach sprzęgłowych.Kiedyś kupiłem poduszkę pod silnik w pudełku Ruville,a w środku była poduszka f-my Lemfórder,połowę tańsza,niż taka sama w pudełku Lemfordera
Nim coś kupicie,starajcie się dowiedzieć kto jest rzeczywistym producentem danej części.SACHS jest wysoko notowanym układem sprzęgłowym,ale myślę,że można kupić podobną jakość,jeśli nie wyższą, u innego producenta specjalizującego się w tych układach.Poza tym TRW cokolwiek by nie produkował jest Świetne i korzystne cenowo.