Japończyk o sportowym zacięciu do 8tyś.

08 Sty 2012, 22:01

Witam, poszukuję japońskiego auta którym mógłbym trochę już poszaleć. Miło byłoby aby samochód dobrze znosił gaz. Zastanawiam się nad Toyotą Celicą VI,Hondą Prelude IV, CRX III, Civic V coupe, Mazdą MX-3, 323f. Zależy mi na tym aby auto miało przyspieszenie około 9 sekund do 100km/h i było w coupe (ewentualnie sedan). Bardzo proszę o podpowiedź którę z tych samochodów najlepiej znosi gaz i próbę czasu lub doradzenie jakiegoś innego auta (najlepiej japońskiego) w coupe.
luxtorpeda
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 07 2008

08 Sty 2012, 22:50

Jak chcesz żeby silnik dobrze znosił gaz to tylko sekwencja bo z innymi może być kłopot.
Co do innych propozycji (ale nie japońskie) to może VW Corrado?
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

08 Sty 2012, 22:55

Nie rozumiem Cię kolego zupełnie, kupując sportowe auto chcesz gazować? Przecież to wiadome że odrazu straci na mocy, auta o zacięciu sportowym nie kupuje się do gazowania. No ale, może nie mnie to zrozumieć.

Ja ze swojej strony mogę Ci zaproponować takie coś, co prawda nie Japońskie ale też fajne...
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS

08 Sty 2012, 23:07

Do TFSI: dzięki za propozycję, ale szukam czegoś troszkę młodszego i o innej stylistyce (coś jak celica, prelude).

Do vw: Co do twoich propozycji to interesujący wydaję się Ford Probe, natomiast co do gazu to niestety nie mogę sobię pozwolić raczej na inną opcję (student, nie przelewa się).
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Probe z gazem, ciekawe co tam w środku jest.
luxtorpeda
Nowicjusz

08 Sty 2012, 23:13

No to jak sie nie przelewa to po co szukać takiego auta z takim silnikiem?Jeszcze jak mówisz że lubisz sobie depnąć to z 15l spokojnie Ci weżmie.
Ja zapomniałem o jednej propozycji,mianowicie Honda z silnikiem VTECA,dość przyzwoita moc a przy tym nieduże spalanie paliwa i nawet gazu nie opłaca sie tam zakładac.
TFSI
Stały forumowicz

08 Sty 2012, 23:21

Źle się trochę wyraziłem, do jakiejś szleńczej jazdy auto nie będzie wykorzystywane (nie zbyt często :D), ale żeby ten zapas mocy miało. Co do samego gazu to chciałbym już kupić egzemplarz z założonym [link do autocentrum.pl wygasł] nie wiem na ile mozna brać na poważnie te raporty, ale oszczędność 20 złoty na 100km to dość dużo.
luxtorpeda
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Lamborghini Miura P400 Roadster
    Miura Roadster to kolejny rarytas w świecie sportowych kabrioletów. Włosi nigdy nie wprowadzili do produkcji wariantu cabrio swojej ikony – uznawanej przez niektórych za pierwszy supersamochód w ...

08 Sty 2012, 23:27

Wiesz raporty, jak raporty. Tutaj wszystko zależy od nogi kierowcy, i od stylu jego jazdy :). Musisz się sam przekonać ile Ci spali, raporty mogą Ci tylkko orientacyjnie podać przybliżoną wartość spalania.
Najlepiej było by, abyś trafił jakieś auto z instalacją sekwencyjną.
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS

08 Sty 2012, 23:40

No właśnie wiem dlatego staram się patrzeć na te raporty z przymróżeniem oka, a co powiecie o tych:

[link do oferty na Allegro wygasł]

oba ponoć z sekwencją.
luxtorpeda
Nowicjusz

08 Sty 2012, 23:44

Primera niczego sobie ale spalanie wydaje mi sie troche zaniżone.
Carisma jak tak patrze na 5foto to wydaje mi sie że połowa auta ma inny odcień lakieru.
TFSI
Stały forumowicz

08 Sty 2012, 23:48

Może to światło tak tylko pada (ale ja się tam nie znam :D). Czyli co do tych modeli (mam na myśli ogólnie, nie te konkretne egzemplarze) można by coś się kręcić?
luxtorpeda
Nowicjusz

08 Sty 2012, 23:53

W Carismie unikaj 1.8 pod gaz,z tego co wiem strasznie go nie trawi.
TFSI
Stały forumowicz

08 Sty 2012, 23:56

Ok, będę pamiętał, w grę jeszcze wchodzą

Jakieś istotne informację? :D
luxtorpeda
Nowicjusz

09 Sty 2012, 00:13

Hyundai Coupe bardzo dobrze sprawuje się na LPG, nie jest awaryjny zbytnio i w dodatku w relacji cena/rok produkcji będzie najlepszy
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

09 Sty 2012, 00:36

Ooo to bardzo dobra wiadomość :D

Podsumowując:
najbardziej zainteresowany byłbym:
Nissan Primera I
Honda Civic V
Honda CRX III
Hyundai Coupe I
Toyota Celica VI ([link do oferty na Allegro wygasł] coś takiego znalazłem ale przebieg dość konkretny)
Alfa Romeo 156 (od dawna mi się podobało, ale słyszałem wiele negatywnych opinii), mile widziane V6 np. coś takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jakby ktoś mógłby uporządkować auta od tego którym warto się zainteresować najbardziej do tego najmniej byłbym bardzo wdzięczny :)
luxtorpeda
Nowicjusz

09 Sty 2012, 09:32

No i co z tego że przebieg duży?Podejrzewam że jest autentyczny i jeśli auto jest w dobrym stanie to warto sie zastanowić.
Alfe 156 sobie odpuść za te pieniądze,o te auta trzeba dbać,dbać i jeszcze raz dbać bo takto będziesz jeżdził od warsztatu do warsztatu.
CRX bardzo ładne autko ale szkoda że 2osobowe.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012