Japoński samochód do 20000 zł

25 Kwi 2020, 12:18

Witam.

Za niedługo będę kupował do 20 tys. zł (najlepiej już w tym zawarte wszystko).
Choruję na dwa samochody Accorda VII i Imprezę II (wiadomo mówię o tych słabszych wersjach 160km +/-). Problematyczne może być też to, że chciałbym już z LPG. Czy do tej kwoty jestem w stanie kupić coś co nie będzie stało u mechanika ciągle? I jak to jest z cenami części do Subaru bo krążą różne mity, a jednak ekonomia jest też dla mnie ważna...
Kalif123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 02 2013
Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: Nie mam

25 Kwi 2020, 16:20

A możesz napisać dlaczego japoński? bo jednak 20 tys zł to nie jest zawrotna suma do tego Japonia ma silniki wysokoobrotowe, typy Honda.
Dzisiaj turbo rządzi.
A Accord VII to rozumiem że masz na myśli 2,0 155 koni?
Budżet masz taki na styk tzn jest sporo poniżej 20k tych 2,0 ale większość to sprowadzone, porządne egzemplarze powyżej 20 tys kosztują.
Jeśli koniecznie Japonia to ok, ale z Europy masz Volvo S60 2,4 albo Audi A4 1,8T
Bartolekk
Aktywny

Prawo jazdy: 15 10 2000
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: Fiat Bravo sport
Silnik: Tjet 150
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

25 Kwi 2020, 18:04

Kalif123 napisał(a):Choruję na dwa samochody Accorda VII i Imprezę II (wiadomo mówię o tych słabszych wersjach 160km +/-).

Nie wiem jaki preferujesz styl jazdy ale subarowe konie n/a niestety ale do wybitnych nie należą. Do tego jest to jednak specyficzna konstrukcja i lepiej mieć pod ręką ogarniętego mechanika. LPG przyjmuje ale często trzeba regulować zawory o ile nie jest to już wersja z oryginalnym lpg.
Hanka jest w/g mnie fajniejsza nawet w opcji 2,0. Możesz pokusić się o znalezienie 2,4 w manualu. Przyjmuje lpg chociaż tez jej towarzysz częste sprawdzanie luzu zaworowego.
Jak coś to mogę Ci polecić firmę która sporo sprowadza accordów a możesz jej zaufać na telefon.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

25 Kwi 2020, 19:50

Jak pod LPG to raczej Honda będzie lepszym wyborem. Może jakieś 2.4 do dopieszczenia znajdzie się np.:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jeśli chcesz 4x4 to lepszą opcją od Subaru będzie Audi np. A4B6 1.8T quattro np.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Jak działają aukcje samochodów poleasingowych?
    Kupno samochodu jest zawsze niemałym wyzwaniem. I dotyczy to zarówno małych oraz średnich przedsiębiorców, jak i osób prywatnych. Spora część używanych samochodów sprzedawana jest przez handlarzy, ...