Jazda bez oleju

24 Wrz 2016, 14:50

Bardzo proszę o pomoc.

Dziś sprawdzałam stan oleju i bagnet był całkiem suchy. Nie wiem jak długo jeździłam bez oleju. Dolałam około 1,3 l oleju i teraz jest w normie jednak silnik wydaje dziwny dźwięk najbardziej przy przy dodawaniu gazu.

Proszę o pomoc co to może być winne.

Moje auto to opel corsa 1,4 w benzynie + lpg
meg20
Nowicjusz

Auto: Opel corsa b

24 Wrz 2016, 15:54

Mogło dojść np.do przytarcia panewek,gładzi cylindrycznych,krzywek wałka rozrządu i hydrauliki zaworowej.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

24 Wrz 2016, 16:22

A czy naprawa tego się wogole opłaca??

Czy cenowo to nie wyjdzie drożej niż nowy silnik do opla??
meg20
Nowicjusz

24 Wrz 2016, 16:35

Remonty w żadnym wypadku,tylko używany silnik.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

24 Wrz 2016, 16:38

Ten silnik ani nie gaśnie ani nic się nie dzieje tylko jest delikatny stukot przy dodawaniu gazu, kontrolka od oleju też nie świeciła to jest od razu do wymiany??
meg20
Nowicjusz

24 Wrz 2016, 16:51

To zależy co uległo uszkodzeniu.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Smartfon jak cegła
    Co zrobić, żeby nie nudzić się podczas długiej podróży samochodem? Ten problem dotyczy szczególnie rodziców z małymi dziećmi, które źle znoszą długie godziny spędzone bez ruchu w aucie. Wielu kierowców ...

25 Wrz 2016, 22:14

jak nie kopci na niebiesko to jeździj dalej. Remont silnika jest dobry, jak chcesz autem dłużej pojeździć wtedy wiesz co masz, a jak chcesz sprzedać, to kupić używany silnik, podmienić i nie martwić się czy wytrzyma.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk