REKLAMA
Witam serdecznie zmotoryzowanych
Postanowiłem założyć ten watek ponieważ naszukałem się już wiele o tych modelach samochodów i chciałbym pokrótce aby z tych czterech podobnych cenowo aut wybrać jedno/dwa najlepsze pod względem ekonomii jazdy, kosztów części/napraw, komfortu jazdy oraz oczywiście awaryjności. Zakres cenowy to około 15 000PLN. Chciałbym aby koledzy i koleżanki pomogli mi oraz innym użytkownikom wybór.
Zdaję sobie sprawę, że ile członków dyskusji - tyle opinii ale o to chodzi, żeby wskazać najlepszy wybór.
Ja sam planuję zakup jednego z tych czterech wymienionych modeli w granicach 15tyś PLN. Wybrałem te modele ponieważ po wielu lekturach wydały mi się tanie w eksploatacji, oszczędne jeśli chodzi o spalanie (w grę wchodzi tylko Pb) i w miarę młode rocznikowo.
Nie bede podawał linków bo wiadomo - co oferta to każda inna - prosiłbym bardziej o wskazanie dwóch najgodniejszych uwagi.
Jesli chodzi o silniki:
* Fiat Grande Punto - 1.4 16V 95KM
* Toyota Corolla E12 - 1.4 i 16V 97KM
*Honda Jazz - 1.2 78KM lub 1.4 83KM
*Skoda Fabia II - 1.4 i 16V 85KM lub 1.6 i 16V 105KM.
Auto głównie przewidziane na trasy w mieście, codziennie około 40km dom-praca-dom w granicach miasta. Sam nie mogę się zdecydować które z nich więc liczę na Was.