Jeep Cherokee- szczep???

07 Kwi 2013, 16:00

Czesc wszyskim mam dylemat. Mam do kupienia Jeppa Cherokee z 88r z silnikiem 2.1 td wszystko ladnie pieknie cyka tylko jedna rzecz mi nie pasuje w dowodzie jest Jeep Willys. Problem mam z VIN poniewaz niby jest tabliczka znamionowa na pasie z przodu i na podszybiu ale chyba wpieta jest w konsole a nie moge znalezc tego VINU głównego moze ktos wie gdzie on sie znajduje nigdzie w google nie moge tego znalezc. Myslicie ze to szczep?
kamilszczak01

0

09 Kwi 2013, 19:01

Coś z tym Jeepem jest nie tak - albo jest Jeep Cherokee albo jest Willys. Mają one całkiem inną konstrukcję nadwozia. Oprócz tego Willys-a produkowali do 1971 roku. Ostatnim modelem był M38A1. Natomiast Cherokee produkowany jest od 1974 do teraz. Tak więc w tym DR jest coś namieszane. Nie było nawet modelu Cherokee z podobnej nazwy. A konkretnie rzecz biorąc, nie było tak naprawdę Jeep-a Willysa, tylko był Willys MB, którego potocznie nazywano Jeepeem. Natomiast Willys, to tzw potocznie gazik. Do Willy-a podobny jest Jeep CJ.
Jak możesz zapodaj fotkę tego autka, to może chociaż po nadwoziu dojdziemy co to za auto.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
0

10 Kwi 2013, 11:07

to jest cherokee z papierami ze składaka willisa,
standardowy cherokee z silnikiem 2.1 z renault.. ogólnie to nie kupuj, bo papiery pomieszane a ten silnik to jedzie tak sobie :mrgreen: a w zasadzie to nie jedzie :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
0

13 Kwi 2013, 16:48

w załaczniku zdjecie a co do jazdy to wlasnie ladnie chodzi jezdzilem min i daje rade i opinie ludzi na jego temat tez sa bardzo dobre kupilem go za 2 tys i bede cos kombinowal z tym dowodem moze poprostu jakis bład wyskoczyl kiedys w jakims urzedzie
kamilszczak01

0

13 Kwi 2013, 20:06

Tak naprawde nawet jak przeprowadzisz dochodzenie to i tak nic nie zmieni poniewaz auto ma stały dowód i jest legalne. A czy ma wpisane nazwę taką czy inną to chyba nie ma znaczenia.
Stracić i tak juz nie stracisz bo cena za jaką kupileś auto jest smieszna.
Mialem identycznego to sprzedałem go za 9k ale z prawidłowym wpisem w dowodzie :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
0

14 Kwi 2013, 11:52

no dobra a co do VIN gdzie powinne sie znajdowac? ja mam z przodu na pasie metke znamionowa i na podszybiu metka w konsoli a tego glownego nabijanego nie moge znalezc tylko ciekawe jak bedzie z jego sprzedaza
kamilszczak01

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

TOP 4 porad jak ograniczyć wydatki motoryzacyjne
    Koronawirus niesie za sobą konsekwencje gospodarcze i finansowe, także dla naszych portfeli. Najszybszym sposobem na przywrócenie równowagi w domowym budżecie są cięcia bieżących wydatków, np. tych związanych ...

16 Kwi 2013, 23:31

Witam teraz chcialbym poruszyc temat mechaniczny mojego pojazdu :D a wiec mam luzy na wale tym co idzie do przedniego dyfra (mocne luzy) czy tak ma byc? jezeli nie to jaka moze byc przyczyna ewentualnie mniej wiecej wycene naprawy bym prosił :)
kamilszczak01

0

17 Kwi 2013, 09:50

Co do problemów technicznych, to od tego mamy inne działy - zapoznaj się z ich tematyką i tam pisz. Temat zamykam. Jakby ktoś chciał się pod temat podczepić to proszę pisać do admina lub modów - otworzą..
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
0