Jeep Compass - brak ogrzewania

07 Gru 2018, 03:04

Witam użytkowników jeep compass.
Mam problem z ogrzewaniem .. mianowicie silnik osiąga prawidłowa temperaturę a nadmuch ciepłego powierza jest delikatnie powiem mizerny ..
Pokrętło jest ustawione na max 30st .
Cieplejsze powietrze leci tylko z lewej strony od kierowcy . Czy miał ktoś podobny problem ??? Bardzo proszę o pomoc i opinie na ten temat .
Rafix79
Obserwowany

07 Gru 2018, 08:27

Problemy masz pewnie z klimatronikiem lub z klapami ciepło zimno
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

07 Gru 2018, 11:17

W jaki sposób sprawdzić czy to klimatronik czy to Klapki ?dodam tylko że przy obiegu zamkniętym samochód nagrzewa się poprawnie .. jeep compass 2.2CRD 4x4
Rafix79
Obserwowany

21 Gru 2018, 17:47

Rafix79 napisał(a):W jaki sposób sprawdzić czy to klimatronik czy to Klapki ?dodam tylko że przy obiegu zamkniętym samochód nagrzewa się poprawnie
Jak przy obiegu zamkniętym jest ok to moim zdaniem problem będzie z jakąś klapką która nie działa poprawnie przy obiegu otwartym. Zrób test klimatronika i sprawdź czy nie wyświetli błędów.

Naciskasz jednocześnie przyciski AC i obiegu zamkniętego następnie regulator kierunku nawiewu nie może być w pozycji OFF i dalej lewy regulator temperatury przekręcasz o jedna pozycję w prawo. Po tym na wyświetlaczu klimatronika powinno wyświetlić się zero jak jest wszystko ok, a jak nie to pojawią się kody błędów (spisz je jak będą).
Procedurę pisałem z głowy ale chyba tak ona wyglądała.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...