Jeep Compass czy Nissan Qashqai? Prośba o pomoc.

06 Sie 2017, 11:51

Dzień dobry. Jestem nowy na forum, także chciałbym się przywitać.
Noszę się z zamiarem zakupu nowego auta z salonu. Szukam samochodu w stylu corssover/suv w benzynie. Wybór mój padł na dwa modele: Jeep Compass oraz Nissan Qashqai.
Jeep Compass wersja Limited, silnik 1.4 140 KM
Nissan Qashqai wersja Tekna silnik 1.6 163 KM
Oba samochody podobają mi się (może z lekką przewagą Jeepa). Jednakże nie miałem nigdy samochodu ani marki Jeep ani Nissan. Może uzyskam od Was forumowiczów, jakieś opinie odnośnie tych aut, sugestie. Za każdą opinię dziękuję.
Pozdrawiam.
Plejer
Obserwowany

Auto: Toyota

06 Sie 2017, 20:20

Kupujesz nowe auto, więc tak naprawdę wybierasz to, w którym lepiej się czujesz. Technika Cię nie obchodzi, bo jest gwarancja, a po okresie ochrony to czort wie, co będzie się działo. Choć obecnie wszystkie samochody z grubsza prezentują ten sam poziom.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    5 najczęstszych usterek zimowych
    Ujemne temperatury, śnieg, wilgoć i sól na drogach. Zima to czas szczególnie trudny dla kierowców oraz ich samochodów. Mimo łagodnego początku sezonu, w najbliższym czasie pojawią się warunki rzutujące ...