Jeep compass p0016

11 Sie 2022, 18:42

Witam mam problem z compassem,wyswietlał błąd p0016. Jeździł z tym długo bez jakis problemów ,ale 2 tyg temu nie odpalił.Wymieniłem czujnik położenia wału,dalej nic. Auto pojechało na serwis jeepa ale panowie nie wiedzą i już 400 euro naliczyli ,więc zabieram auto,dodam jeszcze ze zalewa mi świece .Moze ktoś miał podobny problem silnik 2.4 rok 2014. Będę wdzięczny za pomoc.
KrzysztofG78
Nowicjusz

11 Sie 2022, 21:30

Rozrząd sprawdzony ? Zawór OCV sprawdzony czy działa? Przesuwnik wałka sprawdzony? Przewody, wtyczki od czujnika wałka rozrządu, od czujnika położenia wału korbowego?
Olej silnikowy masz wlany taki jak zaleca producent? Sprawdzony czy jest czysty, bez opiłków?
Ramki zamrożone sprawdzone w jakich okolicznościach powstał błąd?
To wszystko może rozjaśnić sprawę.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

12 Sie 2022, 07:21

Witam to tak w tamtym roku przewalilem olej wymiana po ok 15 t ,po wymianie blad na jakies 5tysi km znikl ,2 ty temu wyciagnelem czujnik i wlozylem spowrotem auto hodzilo normalnie ale 2 dni i zdechl ,kupilem nowy wymienilem dalej nic zalewa swiece nie odpala
KrzysztofG78
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan silniki SR20DE / SR20DET / SR20VET
    Cztery cylindry w układzie rzędowym. Pojemność: 2 litry. Zalety: dobry potencjał do tuningu, dostęp do części zamiennych. Silniki z serii SR20 to jedne z najbardziej uznanych silników Nissana z lat dziewięćdziesiątych ...
    Kia pro_cee’d GT - pierwszy szkic nowego samochodu
    Koncern Kia Motors opublikował wczoraj pierwszy szkic nowego samochodu o wyraźnie sportowym zacięciu - modelu pro_cee’d GT . Producent nie zdradza jeszcze wielu szczegółów dotyczących nowego modelu jednak ...