Jeep compass - problem z światłami dziennymi

03 Lis 2024, 10:59

Witam wszystkich, mam compasa z 2011r 2.2 crd, problem z światłami dziennymi polega na tym że po odpaleniu auta drl zapalują się automatycznie ale razem z postojowymi, po przełączeniu świateł na postojowe dalej się świecą postojowe i drl, po przełączeniu na mijania już jest ok świecą tylko mijania, co zrobić żeby rozdzielić te światła (ostatnio na przeglądzie panowie byli bardzo nie zadowoleni z tego).
Podłączałem się przez obd programem "sdprog" ale nic tam nie znalazłem, myślałem nad zakupem programu "jscan" do jeepów, znalazłem filmik pokazowy niby oferuje dużo opcji ale czy da rade to zmienić?
Z góry dziękuje za pomoc.
arturj3
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2007
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Nie mam

03 Lis 2024, 22:14

Światła do jazdy dziennej masz oryginalne czy dokładane? Patrząc na rok twojego samochodu śmiem twierdzić że pewnie są dokładane. Dobrze myślę?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

05 Lis 2024, 13:21

No właśnie raczej oryginalne, w kloszach lamp jest oryginalnie przeznaczone miejsce na te żarówki. Nie ma też żadnych mostków z kabli porobionych ani tym podobnego "druciarstwa" , tak jakby było coś programowo źle ustawione.
arturj3
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2007
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus IS - samochód do driftu
    IS od Lexusa jest bezpośrednim konkurentem serii 3 i również interesującą bazą na auto do driftu. Szczególnie, kiedy weźmiemy pod uwagę pierwszą generację modelu w wersji IS 300. W tym wariancie kompaktowego ...