Jesienny płyn do spryskiwaczy

25 Paź 2015, 22:48

Żeby tu nikogo nie reklamować powiedzmy, że na stacji na literkę O pokusiłem się o zakup płynu do spryskiwaczy. Pierwszy deszczyk trafił się już po zachodzie słońca i o zgrozo bardziej mi to zamazało szyby niż je wyczyściło. Każdy przejazd wycieraczki to zasmużona szyba. Nie dało się jechać. Akurat miałem paręset metrów do O gdzie wodą zmyłem to g z szyby dzięki czemu mogłem jechać dalej. Trafił mi się jakiś felerny czy co?
Yarecki
Początkujący

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Wrocław
Auto: Peugeot 5008
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

26 Paź 2015, 12:02

Może faktycznie felerny jakiś Ci się trafił, ja używam płynów Sonaxa i jestem zadowolony
zielonek
Aktywny

Auto: P 206

26 Paź 2015, 12:23

Czasami się trafia, że konsystencja płynu nie do końca zgadza się z tym co pisze na etykiecie :D Miałem taki przypadek rok temu w na początku zimy kupiłem zimowy płyn do spryskiwaczy zadowolony, że wymieniłem go przed pierwszymi przymrozkami a tu psikus, pierwszy mróz i rozsadzony zbiornik :D
roziom3388
Początkujący

Zdjęcia: 39
Auto: Honda Prelude
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

10 Lis 2015, 11:07

Yarecki napisał(a):O pokusiłem się o zakup płynu do spryskiwaczy. Pierwszy deszczyk trafił się już po zachodzie słońca i o zgrozo bardziej mi to zamazało szyby niż je wyczyściło.

A może to był koncentrat do rozcieńczenia? One mają to do siebie że jak tego nie zrobisz przynajmniej 50:50 to właśnie tak się marzą.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

A2, że bezpiecznie! - program poprawy bezpieczeństwa
    SZKOŁA AUTO SKODA wspiera społeczno-edukacyjny program poprawy bezpieczeństwa na autostradach "A2, że bezpiecznie! ". Program stanowi inicjatywę Autostrady Wielkopolskiej, a jego celem jest propagowanie wiedzy na temat zasad ...