Jestem zainteresowany Oplem Corsą i prosze o rady

18 Maj 2009, 16:25

Witam. Chciałbym zmienić auto. Obecnie mam Tico Daewoo i chce kupić Opla Corse 1,2. Rocznik gdziś 2001-2002 4 drzwiowy - musi być. Znalazłem na allegro oferte, ale nie wiem czy przebieg nie jest zbyt mały...

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Lucas_21
Nowicjusz

Miejscowość: Polski

18 Maj 2009, 17:13

Przebieg to ostatnie na co należy zwracać uwagę. Najważniejszy jest stan auta a ten ocenić można tylko na żywo. Ta kosiarka, którą zalinkowałeś jest po dzwonku. Pamiętaj jak będziesz szukał tego autka - nie skuś się czasem na silnik 1,0 - to muł straszny i żłopie paliwo jak głupi. Gdybyś kupował CC z kujawsko-pomorskiego zwróć uwagę czy nie była wcześniej "L" bo niedawno była u nas przesiadka z Cors na Micry i troche poelkowych jest na sprzedaż w regionie ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

18 Maj 2009, 17:16

1.2 też mul, dobrym silnikiem do corsy jest 1.4
andrewb25

18 Maj 2009, 22:44

polecam corse z silnikiem 1,7 DTI sam takowy posiadam i autko zbiera sie bardzo fajnie a zarazem mało pali
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...