Jimny czy Freelander

30 Kwi 2009, 08:15

Witam serdecznie chcę kupić terenówkę ale nie bardzo wiem którą wybrać zastanawiam się nad Jimny lub Freelander. Potrzebuje tego autka na polowania i jazda w lesie. Proszę o rade i opinie
andrzejakim
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

30 Kwi 2009, 09:16

jimny to terenówka, frelek to suv
jimny jest mały, zwinny, japoński, na sztywnych mostach, z ramą, bardzo mało awaryjny, niewygodny, świetny w teren
frelek to średniak, bez ramy, na niezależnym zawieszeniu, angielski, nieźle awaryjny, ładny, wygodny i przeznaczony na szosę
osobiście, na polowania nie kupiłbym żadnego z nich i celował raczej w większe auto - discovery, pajero, land cruiser itp. autko wybrałbym starsze ale za to bardziej odpowiednie w leśne dziury i do przewożenia zwierzyny :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

01 Maj 2009, 22:01

Zajrzyj może do działu "vany i suvy"...
I niech lektura tematów o freelanderze będzie dla Ciebie wystarczającym powodem do zadania sobie jednego prostego pytania:
"Czy jestem wystarczająco twardy, aby to badziewie ogarnąć?"

A potem pomyśl o czymś przyjemniejszym
:mrgreen:
KIA Sportage 2,0 DOHC Custom
KIłA? To się podobno da wyleczyć...
leon zet
Vany | SUVy
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wyszków i okolice

06 Maj 2009, 19:31

Miałem Pajero I, króciaka, i polecam. Jego tańszym odpowiednikiem (i młodszym) jest Hyundai Galloper. Autka raczej niezawodne, i nie "bulwarowe terenówki".
Terenówki i Wiatrówki
Komendant
Nowicjusz

Miejscowość: z Mokotowa

07 Lut 2010, 08:24

Kupuj Jimny'ego o ile nie będzie Ci w nim za ciasno :mrgreen:
Przemas74
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

07 Lut 2010, 09:35

andrzejakim napisał(a):Witam serdecznie chcę kupić terenówkę ale nie bardzo wiem którą wybrać zastanawiam się nad Jimny lub Freelander.

No to właściciele Frelków pękają z dumy :mrgreen:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Nowy Lexus LS po tuningu według Japońskich Tunerów
    Japońscy tunerzy z firmy Modellista wzięli na warsztat nowego Lexusa LS. Luksusowa limuzyna otrzymała pakiet dodatków, które dodają jej specjalnego charakteru, jednocześnie nie wprowadzając rewolucji w wyglądzie ...

07 Lut 2010, 13:01

znam kilku mysliwych i jezdza albo pajero I albo samuraikami (blaszankami).Dobre trwale konstrukcje w ktorych wystarczy zmienic oponki i juz mozna pchac sie w las :wink: w samuraikach sa fajne patenty do przewozu zwierzyny jak np. kladziony przedni kangur :wink: lub zamiast tylnych siedzen wklada sie plastikowa wielka miche ktora mozna latwo pozniej wyjac i wymyc :mrgreen:
nie ważne jak, oby do przodu :)
SJ413 '85, SPOA, PERSISHINI 225/70/15
PITSJ413:)
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Giżycko