JTD - DTI - TDI

20 Mar 2011, 14:50

raporty awaryjności "trochę" przerażają ale czy one nie odnoszą tylko i wylącznie do marki i modelu OGÓŁEM - pomijając rodzaj i moc silnika z jakim mamy do czynienia? Chodzi mi konkretnie czy obiektywna jest ocena wszystkich rodzajów silnika wrzuconych do jednego worka.. ( przynajmniej ja nie widze na tej stornie możliwości wyboru rodzaju silnika).

a alfa 156 całkiem całkiem - brałem ją również pod uwagę ale nie wiem z jakiego powodu sobie odpuściłem.. :roll: natomiast 323f.. hmm sam nie wiem.. musze troche wiecej poczytac o tym autku..

[ Dodano: 20 Marzec 2011, 14:56 ]
chyba nigdzie wczesniej nie napisalem.. KONIECZNIE STILO 3 drzwiowe.... wyglad ma znaczenie:)
tomex001
Nowicjusz

Miejscowość: s-rz

20 Mar 2011, 15:06

[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

poczytaj na mazdaspeed, opinie ma bardzo dobre. i latwo odsprzedac pozniej, co tez powinno byc wazne
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

20 Mar 2011, 15:26

przyznam szczerze ze troszke teraz poczytałem i w zasadzie wszyscy piszą o BRAKU awarii w tym modelu (mazda 323).. wiec duży PLUS..;-) smuci mnie jedynie fakt ze odsuwam się od mojego pierwotnego zamysłu - stilonka ,d ale lepiej teraz miec juz poglad aniżeli po zakupie..:)
tomex001
Nowicjusz

Miejscowość: s-rz

20 Mar 2011, 19:13

Moim zdaniem te mazdy są po prostu brzydkie:P A taka Alfa czarna na fajnej feldze w 2.4JTD mrrr...:D brat ma alfe 2.0Twin spark i miodzik zakochał się :) a JTD w Alfie i Fiacie to to samo:) Więc przemyśl to jeszcze.
MlodyBarney
Początkujący

Miejscowość: Chorzów

20 Mar 2011, 20:17

JTD!!!!!!!!!!!!

Tdi to gorsza wersja JTD, a DTI to juz wogole kiszka, Mam vectre DTI i Vivaro Cdti jak tez Passata TDI
Sasiad ma JTD-i jest zazdrosc;)

A tak na powaznie JTD pracuje kulturalniej niz TDI i DTI i chyba ma deczko mniejsze spalanie przy ciezszej nodze.
Pelna gama zarowek LED SMD, car audio, wachacze do vag, sprzet do diagnostyki!
Seba TDI
Początkujący

Miejscowość: Crewe UK
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...