Kabel diagnostyczny do Opel Corsa B (1994) 1,2i 45 KM

22 Cze 2013, 12:21

Witam, mam problem z kontrolką silnika w moim samochodzie. Raz na jakiś czas ( dwa razy w miesiącu ) podczas jazdy zapala się kontrolka silnika - check engine i auto gaśnie. Raz auto było holowane na lawecie do mechanika ktory podpiął się do samochodu i skasował błąd i auto normalnie jechało przez kilka tygodni. Powiedział mi , że tak się zdaza w starych samochodach i że przez ten błąd samochod ma zablokowany przepływ praliwa. 2 Dni temu dokładnie zdazyło się to samo. Próbowałem odpalać z popychu, na gazie i tak nic to nie dało. Opisałem wszystko więc teraz pytanie : Potrzebuje wiedziec jaki kabel diagnostyczny nadaje sie aby kasować ten bład. Ja znalazłem tylko od roku 1996 i ten kabel nie pasuje bo kupiłem myślac ze bedzie pasowac. Potrzebuje jeszcze na te stare piny . Prosze o zdięcia tego kabla albo nazwe albo z allegro . Samochod jest z 1994. Zamieszczam zdięcia tych pinów
Samill0
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 09 1993
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Opel Corsa B
Silnik: 1.2i , 45 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

30 Lip 2013, 19:20

O ile sie nie mylę to w tej Corsie masz już chyba obd 2 ale nie pracuje on jeszcze z typowym złączem obd2 <tak miałem w swojej Omedze z 94r>, ale chyba jest 10 pinów w Twoim aucie:) tu masz coś do poczytania:
http://corsa-b.cba.pl/usterki.htm

A kabelek to raczej coś takiego [link nieaktualny]
przemek217
Launch X-431 DIAGUN - tester diagnostyczny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Limanowa
Prawo jazdy: 16 01 2005
Auto: Audi a6 C5
Silnik: 1.8 T 150KM AEB
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1998

31 Mar 2018, 21:05

Samillo czy możesz napisać jak się uporałeś z tym problemem w corsie? mam podobny przypadek...
soloart
Obserwowany

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: opel corsa b 1.2 1997r
Silnik: 1.2 45KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1997