Kabriolet za 5-6 tyś

08 Wrz 2013, 12:54

Witam,

Mam zamiar kupić autko na które mam 5 tyś za niedługo dozbieram do 6, a marzy mi się cabrio!
Mam 19 lat i będzie to moje pierwsze autko, więc musi być na pewno tanie w utrzymaniu, im tańsze tym lepsze, fajnie by było na gaz.
Dodatkowe plusy to na pewno podatność na tuning mechaniczny(tak więc żeby silnik na starcie nie był jakiś zamulony 60 kuców :)) jak i wizualny.
I czy w tej cenie jest coś sensownego? Głownie chodzi o opłacalność, awaryjność, części.

Pozdrawiam
Sasi
Nowicjusz

Auto: W planach

08 Wrz 2013, 13:09

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Wrz 2013, 14:05

[link do Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

08 Wrz 2013, 14:15

Barchetta fajna fajna :) ale zapomniałem dodać że interesują mnie tylko 5 osobówki :)
Sasi
Nowicjusz

08 Wrz 2013, 14:43

Z tego co napisałeś to szukasz samochodu czysto zdroworozsądkowego a cabrio do takich nie należy. Masz garaż?
Tu masz fajne cabrio: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

08 Wrz 2013, 14:46

Nie, niestety nie posiadam garażu, właśnie dlatego pytam o wasze opinie czy jest to w miarę rozsądne kupować cabrio, droższe może tak ale czy bardzo?
Sasi
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Historia Audi quattro w sportach motorowych
    Na początku roku 1981, Audi z napędem quattro pojawiło się na scenie Rajdowych Mistrzostw Świata. Fin Hannu Mikkola, prowadząc auto z czterema ringami podczas Rajdu Monte Carlo, wygrał pierwszych sześć śnieżnych odcinków ...

08 Wrz 2013, 14:53

Też jakiś czas temu myślałem o cabrio a dokładnie BMW e30 cabrio. Garażu nie posiadam niestety, poczytałem, pogadałem z kilkoma doświadoczonymi w branży osobami. Skutecznie pomysł ,,cabrio parkujące pod chmurką" mi z łowy wybili. Niby są różne preparaty zabezpieczające materiał dachu. Niestety zima, mróz i śnieg dokona całkowitej destrukcji. Namoknie, zamarznie itd...,na wiosne dach i uszczelki do wymiany. Jak nie masz garażu a chcesz koniecznie cabrio to pomysl o hard topie i poczekaj jeszcze trochę. Zimą bedzie taniej ;)
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

08 Wrz 2013, 14:55

No w sumie, to chyba racja, zwłaszcza że te zimy ostatnio bywają bardzo nie miłe.
Ale w tej cenie jest coś godnego uwagi z hard topem?
Sasi
Nowicjusz