KACZKA NA AUTOMACIE

04 Sty 2011, 15:38

WITAM WSZYSTKICH PO RAZ PIERWSZY...MAM STARA 88' KACZKĘ(MERCEDES) SILNIK 2,3D JAK W SPRINTERZE PONOĆ...SILNIK I ZAWIESZENIA SĄ JAK NOWE ZAWSZE DBANE ZA TO BUDA SIĘ POSYPAŁA CO NIECO... ZAMIERZAM ODRESTAUROWAĆ KACZORA BO SŁUŻYŁ DOBRZE A SZKODA Z NIEGO ROBIĆ KURNIK...DOSTANIE NOWE BLACHY I LAKIER I...MOJE PYTANIE: JAKI AUTOMAT TZN, Z W124 LUB BECZKI CZY CZEGOKOLWIEK MÓGŁBYM ZAADOPTOWAĆ DO MOJEJ KACZKI I Z CZYM I W JAKI SPOSÓB ŻEBY W MIARĘ NORMALNIE JEŹDZIŁA...WSZYSTKIE AUTA MAM W AUTOMACIE I MOŻE TO MOJA FANABERIA ALE BARDZO CHCE, ŻEBY KACZOR MIAŁ AUTOMAT RÓWNIEŻ I BĘDZIE WTEDY CZĘŚCIEJ UŻYWANY...POZDRAWIAM I BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDŹ

[ Dodano: 7 Styczeń 2011, 02:30 ]
dzięki za lawinę odpowiedzi ide na forum o sankach tam dowiem sie tyle samo lub więcej...pozdrawiam
niedobry
Nowicjusz

Miejscowość: trójmiasto

14 Lut 2011, 12:28

Witam, posiadam MERCEDES 308 2.3 automat 94 r. Mam problem taki iż skrzynia coś się pierdzieli. Odpalalem samochód z P bez problemu na 4 wchodziło i można było jechać. Ale potem lampki gasły a biegi już się nie właczały a samochód jechał do przodu ( zostawał na tym biegu z początku odpalenia . Pomagało wciśniecie tego przycisku po pedałem gazu i skrzynia jakos łapią). Potem padło już wszystko i na nic nie reagowały przyciski. Teraz mam prowizorkę zrobioną ,,wajche,, . Samochód rusza jak ślimak a piegi właczają się po kolei czyli przy predkosci 40 wchodzi juz 4 bieg. MOŻE KTOŚ POSIADA CZEŚCI OD TEJ SKRZYNI np. KICK-DOWN, STEROWNIKI LUB COŚ INNEGO .Proszę o pomoc kacpus12(malpa)op.pl. WOJTEK

http://obrazki.elektroda.pl/8704419200_1297679293.jpg
http://obrazki.elektroda.pl/4737817200_1297679390.jpg
duszekasper22
Nowicjusz

Miejscowość: SEROCK
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Kupuję samochód - gdzie rozglądać się za autami?
    Zastanawiasz się nad zakupem samochodu? Na pewno jest to dość stresująca chwila, patrząc szczególnie na fakt, iż nowości nie brakuje. Im więcej posiadamy pieniędzy, tym większy zakres możliwości mamy do wyboru. Niezależnie ...