Kadett gsi 2.0 8V

04 Paź 2008, 08:27

witam.mam znów problem z moim bolidem.od jakiegoś czasu pali się kontrolka CHECK.po zwarciu wtyku i wywołaniu kodów błędu wyskoczyło 65 czyli-potencjometr CO za słaby sygnał.wymieniłem go na drugi,podregulowałem,zresetowałem komputer i nic,pali sie nadal.byłem z autem u elektryka i potwierdził ten nr kodu,resetował,szukał i nic.powiedział ze wina jest gdzieś w instalacji.rozebrałem kostkę która w chodzi w ten potencjometr ale jest ok i nie jest przerwana.gdzie szukać przyczyny?
objawy są takie że gaśnie w niespodziewanych momentach jakby mu brakło paliwa zdarza się to w korku.podczas jazdy jest ok.gaśnie bardziej na gazie,na benzynie zdarza sie to rzadziej
chicken19
Zaawansowany

• 04 Paź 2008, 12:15

przemierzyłem przewody wychodzace z tego potencjometru-są trzy,brązowy,brązowo niebieski i brązowo zielony.brazowo zielony i brazowo niebieski dochodza do komputera,są całe,nie przerwane a kontakt we wtyczce jest dobry.brazowy natomiast dochodzi do takiej wtyczki która reguluje mape zapłonu i wybiera liczbe oktanowa paliwa pomiedzy PB95 aPB98.u mnie jest ustawiona na 95.po wyjściu z tej wtyczki brązowy zamienia się w brazowo biały i dochodzi do komputera i to wszystko.moze ktoś coś podpowie?
    chicken19
    Zaawansowany