Kadett problem

20 Lip 2007, 11:48

Wiec tak auto nie odpala, jak sie kreci czuc benzyne a na swiecach robi sie czarny nalot jakby mial duzy przepal oleju... co to moze byc??
gucio-biker
Nowicjusz

• 20 Lip 2007, 11:48

acha silnik 1.4 ;)
    gucio-biker
    Nowicjusz

20 Lip 2007, 12:55

Warto by dodać jaki typ silnika to w dislu wystepuja inne swiece
    It's nice to be important but is more important to be nice
    soleQ
    Aktywny

Miejscowość: kRk

20 Lip 2007, 13:32

w zyciu w kadecie nie widzialem 1,4 diesla :) benzyna to jest
    gucio-biker
    Nowicjusz

21 Lip 2007, 08:52

naprawde nikt niewie co sie mogło stać??
    gucio-biker
    Nowicjusz

21 Lip 2007, 10:02

A sprawdziłeś czy wogóle świece iskrzą? Hę?
    Milwan

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Lancer najbardziej niezawodnym modelem
      Mitsubishi Lancer zostało uznane przez specjalistów z firmy Warranty Direct za najbardziej niezawodny model ostatnich 15 lat. Obchodząca 15 urodziny firma poddała analizie ponad 200 tyś. aktualnych i wygasłych polis ...
      Najpiękniejsze samochodowe trasy Europy
      Nie trzeba być fanem przygód agenta 007, by pamiętać, jak w jednym z filmów brawurowo pędził on na trasie nicejskiej swoim samochodem. James Bond wsławił się wieloma rzeczami – począwszy od niewątpliwego ...

21 Lip 2007, 17:49

Opa moja pomyłka diesle zazwszyczaj bywają nieparzyste (tzn 1.3,1,7)Ale moze sprawdz te swiece czy wogole dzialaja bo od czasu do czasu trzeba je wymienic..
    It's nice to be important but is more important to be nice
    soleQ
    Aktywny

Miejscowość: kRk

22 Lip 2007, 16:00

iskra jest, dziwi mnie ten czarny nalot na nich czym to moze byc spowodowane, brudny filtr i za mało powietrza idzie?? sonda lambda(bo ta akurat jest do wymiany)??
    gucio-biker
    Nowicjusz

22 Lip 2007, 16:30

:D Pomyśl przez chwilę, kiedy tak faktycznie wymieniałeś: właśnie świece, kable WN, filtr powietrza - jeśli nie pamiętasz, to na początek to wszystko wymień; sondę lambda zostaw sobie na koniec. Podane "drobiazgi" zwykle wymienia się co 12-15tys km... :twisted:
    ... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
    czerepach
    Aktywny

Miejscowość: Mosina

24 Lip 2007, 20:17

morze poszła ci uszczelka pod głowicom lub uszczelniacze na zaworach jek swiece masz zaolejone
    frazn23
    Nowicjusz

24 Lip 2007, 20:37

zapomniałem sprawdz cisnienie na cylindrach może poszły ci pierscienie
    frazn23
    Nowicjusz

26 Lip 2007, 20:45

Wiec tak wykreciłem sonde i... wyglądała jakby wybuchła... jutro wkreca nowa zobaczymy a teraz pytanie z innej beczki jaki cisnienie powinno byc w oponach w tym kadecie?? bo nigdzie tabliczki z informacja znaleźć nie moge a żadnej istrukcji też nie mam
    gucio-biker
    Nowicjusz

26 Lip 2007, 21:06

i jeszcze pytanie na temat paska rozrządu co ile trzeba wymienic??
    gucio-biker
    Nowicjusz

27 Lip 2007, 09:17

gucio-biker napisał(a):i jeszcze pytanie na temat paska rozrządu co ile trzeba wymienic??

średnio co 60 tys.km

soleQ napisał(a):diesle zazwszyczaj bywają nieparzyste (tzn 1.3,1,7)

Ja wiem czy tak zazwyczaj :roll: 2.0 TDi, 2.0 w starszych merolach, 1.6 i 1.8 w fordach, i tak mógłbym wymieniać... :wink:
    Pozdro.
    Tuningowi diesli - NIE
    arek_89
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

27 Lip 2007, 21:55

No wiec dalej nic, silnik dalej chwile pracuje i po chwili sie dławi jakby za mało powietrza ewentualnie za duzo benzyny (bo albo mi sie wskaźnik poziomu paliwa zepsuł albo w ciągu prób odpalania i delikatnego przegazowania spalił 10 litrów) strasznie kopci pierw był szaro brunatno czasami czarny a teraz pod niebiesko moze cos z monowtryskiem jest??
    gucio-biker
    Nowicjusz