Kamera samochodowa przód+tył

04 Sty 2019, 19:42

Witam,
Jak w temacie poszukuje kamerki samochodowej, sporo poczytałem, ale nie znalazłem nic co by w pełni spełniało moje oczekiwania stąd ten post. Tak więc do sedna:
    -najważniejsze żeby kamera nagrywała przód + tył w dobrej jakości
    -posiadała tryb parkingowy
    -nie potrzebny mi GPS
    -kamera może być w lusterku (fajnie jakby była kamera cofania, ale nie jest to wymóg)
    -koszt ok. 500zl (aczkolwiek mogę dorzucić trochę jeśli będzie trzeba)
Zastanawiałem się też czy jest może możliwość, aby podłączyć kamerę cofania do monitora w samochodzie (fabrycznie jest taka możliwość).

Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam :)
Criss
Nowicjusz

11 Sty 2019, 17:40

Odswiezam
Criss
Nowicjusz

29 Sty 2019, 23:02

haloo
Criss
Nowicjusz

30 Sty 2019, 00:06

Jak może jedna kamera nagrywać przód i tył? Potrzeba dwóch kamer. Kamer na rynku pełno. Niestety nawet do nowych wozów trzeba dalej kupować takie kamery, przylepiać je do szyby, bo zintegrowane kamery w autach (z przodu i z tyłu), o ile samochód takie ma, nie nagrywają, co jest żenadą.

Kamera z tyłu do cofania musi być umieszczona gdzieś pod zderzakiem, bo inaczej nie zobaczysz nic, co jest zaraz za samochodem z tyłu. Tak mają samochody z fabryczną kamerą. Kamera przyklejona do tylnej szyby mało da w czasie cofania.
aGradory

01 Lut 2019, 10:54

Może być np taka Mikavi PQ3. Kamerę cofania montujesz gdzie Ci się podoba, kabel jest dość długi. Nagrania masz w dobrej jakości. Pomyśl
Funriel
Początkujący

Prawo jazdy: 17 07 1970
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: VW Golf IV
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

18 Mar 2019, 18:18

Zobacz sobie na kamerę Viofo A129 DUO, posiada możliwość rejestracji przód i tył, sam taką posiadam.
Najlepsza jaest ta funkcja za pomocą której łączysz się smartfonem w kamerą za pomocą wifi i na jego ekranie widzisz wszystko co się dzieje w wybranej kamerze np tył
ja swoją kupowałem na autorejestratory.pl polecam!
kingoffire
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 07 1997
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: Audi A4
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak jeździć po dziurach, wyrwach w nawierzchni?
    Nie zawsze kierowca ma możliwość ominięcia dziury w nawierzchni – czasem nie zdąży przed nią wyhamować, czasem jej ominięcie wiąże się ze zbyt gwałtownym i nagłym manewrem, który może zaskoczyć innych uczestników ...

17 Kwi 2019, 20:26

Ja mam i polecam kamerkę samochodową w formie lusterka wstecznego camroad mirror 2.0 overmax. Kamerka przód- tył tak jak chciałeś. Bardzo dobra jakość nagrywania. Nie kosztuje też jakoś dużo.
wapniak66
Nowicjusz

07 Maj 2019, 14:28

Zdecydowałeś się na coś? Popieram pomysł z mikavi pq3, masz spoko kamerkę na przód z nagrywaniem w 4K a oprócz tego dodatkową cofania. Na necie na pewno znajdziesz nagrania z tej kamery. Nieduża i ma dosyć szeroki kąt nagrywania.
bpa
Początkujący

Auto: volvo v40

03 Lip 2019, 10:21

Jak chcecie nagrywanie z przodu i z tyłu to dobra będzie kamera Camroad 6.2 Overmax. 260zł na allegro.
Makub
Nowicjusz