Kamera samochodowa przód+tył

04 Sty 2019, 19:42

Witam,
Jak w temacie poszukuje kamerki samochodowej, sporo poczytałem, ale nie znalazłem nic co by w pełni spełniało moje oczekiwania stąd ten post. Tak więc do sedna:
    -najważniejsze żeby kamera nagrywała przód + tył w dobrej jakości
    -posiadała tryb parkingowy
    -nie potrzebny mi GPS
    -kamera może być w lusterku (fajnie jakby była kamera cofania, ale nie jest to wymóg)
    -koszt ok. 500zl (aczkolwiek mogę dorzucić trochę jeśli będzie trzeba)
Zastanawiałem się też czy jest może możliwość, aby podłączyć kamerę cofania do monitora w samochodzie (fabrycznie jest taka możliwość).

Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam :)
Criss
Nowicjusz

11 Sty 2019, 17:40

Odswiezam
Criss
Nowicjusz

29 Sty 2019, 23:02

haloo
Criss
Nowicjusz

30 Sty 2019, 00:06

Jak może jedna kamera nagrywać przód i tył? Potrzeba dwóch kamer. Kamer na rynku pełno. Niestety nawet do nowych wozów trzeba dalej kupować takie kamery, przylepiać je do szyby, bo zintegrowane kamery w autach (z przodu i z tyłu), o ile samochód takie ma, nie nagrywają, co jest żenadą.

Kamera z tyłu do cofania musi być umieszczona gdzieś pod zderzakiem, bo inaczej nie zobaczysz nic, co jest zaraz za samochodem z tyłu. Tak mają samochody z fabryczną kamerą. Kamera przyklejona do tylnej szyby mało da w czasie cofania.
aGradory

01 Lut 2019, 10:54

Może być np taka Mikavi PQ3. Kamerę cofania montujesz gdzie Ci się podoba, kabel jest dość długi. Nagrania masz w dobrej jakości. Pomyśl
Funriel
Początkujący

Prawo jazdy: 17 07 1970
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: VW Golf IV
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

18 Mar 2019, 18:18

Zobacz sobie na kamerę Viofo A129 DUO, posiada możliwość rejestracji przód i tył, sam taką posiadam.
Najlepsza jaest ta funkcja za pomocą której łączysz się smartfonem w kamerą za pomocą wifi i na jego ekranie widzisz wszystko co się dzieje w wybranej kamerze np tył
ja swoją kupowałem na autorejestratory.pl polecam!
kingoffire
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 07 1997
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: Audi A4
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gdy policjant kieruje ruchem
    Widok policjanta kierującego ruchem jest tak rzadki, że wielu kierowców nie potrafi poprawnie zinterpretować pokazywanych poleceń. Ważne, aby pamiętać, że sygnały dawane przez osobę kierującą ruchem są ważniejsze niż ...

17 Kwi 2019, 20:26

Ja mam i polecam kamerkę samochodową w formie lusterka wstecznego camroad mirror 2.0 overmax. Kamerka przód- tył tak jak chciałeś. Bardzo dobra jakość nagrywania. Nie kosztuje też jakoś dużo.
wapniak66
Nowicjusz

07 Maj 2019, 14:28

Zdecydowałeś się na coś? Popieram pomysł z mikavi pq3, masz spoko kamerkę na przód z nagrywaniem w 4K a oprócz tego dodatkową cofania. Na necie na pewno znajdziesz nagrania z tej kamery. Nieduża i ma dosyć szeroki kąt nagrywania.
bpa
Początkujący

Auto: volvo v40

03 Lip 2019, 10:21

Jak chcecie nagrywanie z przodu i z tyłu to dobra będzie kamera Camroad 6.2 Overmax. 260zł na allegro.
Makub
Nowicjusz

06 Maj 2025, 08:59

Super dzięki w końcu udało mi się znaleźć odpowiednią kamerę.
januszek1
Nowicjusz

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Skoda Octavia
Paliwo: Diesel