Kamerka samochodowa 70MAI M500

21 Sty 2023, 14:16

Witam,

Generalnie kamerka działa bardzo dobrze jednak mam pewien problem. W momencie, gdy telefon połączy się z nią poprzez Wi-Fi internet przestaje mi działać. Jasna sprawa, że kamerka nie posiada internetu ale nie mam pojęcia jak rozwiązać ten problem, aby telefon zaczął korzystać z internetu komórkowego, który jest. Czy jest coś nie tak z telefonem czy to taki urok kamerki? Ma ktoś ten model i podpowie jak u niego wygląda?

Z góry dziękuje
TupTup
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

21 Sty 2023, 16:15

Najprawdopodobniej problem jest w tym, że w telefonie można mieć połączenie albo po wifi albo po GSM. Jak włączysz wifi, to wyłącza się gsm i odwrotnie. W telefonie są opcje programisty i tam jest funkcja, którą trzeba włączyć - sprawdzam teraz na Samsung Galaxy S22 Ultra i mam tak - Opcje programisty - Mobilna transmisja danych zawsze aktywna - włącz. Opis tej funkcji jest taki - nie wyłączaj transmisji danych przez sieć komórkową, nawet gdy aktywne jest połączenie WiFi ( aby szybko przełączać sieci ). Nie wiem jaki masz telefon, ale szukaj jak właczyć opcje programisty i szukaj tej funkcji. Może to pomoże. Możesz też spróbować włączyć hotspot.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

21 Sty 2023, 17:10

Dzięki za odpowiedź. Pokombinowałem w ustawieniach i jakoś zrobiłem, że nie muszę się łączyć z kamerką przez wi-fi, po podłączeniu do zasilania ( w obecnym przypadku laptopa ) samoistnie zaczyna nagrywanie, dopiero jak chce przejrzeć pliki musze się z nią połączyć. Ciekawe, bo wcześniej mi tak nie odpalała. No nic, dziękuje za pomoc! :D
TupTup
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

22 Sty 2023, 12:55

No to sprawdź, co tam przestwiłeś. Robiłeś coś w opcjach programisty?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

22 Sty 2023, 13:43

Wystarczy wyłączyć wi fi w tel i się nie będzie łączyć a w tel zostaniesz na sieci komórkowej :ok:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jak lakierować samochód samemu. Plama na masce i dachu.
    Ostatnio mój samochód dostał obrażeń w postaci rozpuszczalnika na maskę i dach. Więc teraz mam parę plam bez farby zupełnie. Chcę zalakierować to sam ale nie będę miał warunków warsztatowych. Jak to zrobić ...