Karosria zabrudzona jakimis białymi plamkami

14 Kwi 2010, 21:19

Witam dzisiaj miałem bardzo niemiła przygodę. Jest taki problem postawiłem samochód sobie na poboczu i przychodzę a samochód cały poplamiony przezroczystymi plamkami wielkosci 1x1 mm sa dosłownie na każdym elemencie mojego auta(szyby, dach, maska, zderzaki, drzwi). Dokładniej na początku zauważyłem na szybach, próbowałem usunąć je spryskiwaczami lecz to nic nie dało, te plamy widać tylko przy padającym świetle, zaś bardzo dobrze czuć je "pod palcem" wygląda to na kropeczki jakiegoś lakieru?? ale nie mam pojęcia co to może być. Jak by ktoś mógł mi powiedzieć w jaki sposób to mogę usunąć z karoserii bo o szybach myślałem o rozpuszczalniku. Sadze iż to było zrobione celowo.
Proszę o pomoc.
kaczuss
Nowicjusz

Miejscowość: Biała Podlaska

15 Kwi 2010, 09:34

Ja bym spróbował spolerować to pastą lekko ścierną, np. Tempo. To jest twarde?
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

15 Kwi 2010, 11:53

jest twarde, ide sprobowac wlasnie co mozna z tym zrobic, dam znac jak cos sie uda.
kaczuss
Nowicjusz

Miejscowość: Biała Podlaska

15 Kwi 2010, 20:44

no i???
fiolek-6
Nowicjusz

Miejscowość: Jas..

15 Kwi 2010, 20:49

fiolek-6 napisał(a):no i???

Powoli bo się rozpie...... :mrgreen:

Coś taki narwany :twisted:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Porównanie rejestratorów DOD IS220W i DOD IS420W
    Nie każdy kierowca chce od razu zainwestować gotówkę w najlepszy możliwy model wideorejestratora. Dlatego DOD w swojej ofercie posiada również kamery budżetowe w bardzo przystępnych cenach: IS220W i IS420W. ...
    MINI Clubman Bond Street - jakość klasy premium
    MINI prezentuje specjalną edycję modelu Clubman z bogatym wyposażeniem i ekskluzywną kolorystyką. Światowa premiera odbędzie się w marcu 2013 roku na Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Genewie. Kolejne nowości to MINI ...