01 Wrz 2009, 20:35
Witam zakupiłem pół roku temu golfa III, nie przerejestrowałem go na siebie tylko opłaciłem na rok z góry ubezpieczenie OC i w dniu dzisiejszym znalazłem kupca na swojego golfa ale go nie sprzedałem gdyż w domu gdzieś zagubiłem kartę pojazdu, która jest nie zbędna do zarejestrowania przez kupującego golfa i tak w dniu dzisiejszym pojechałem osobiście 90 km do wydziału komunikacji z poprzedniego właściciela pojazdu i powiedziałem o zagubieniu przeze mnie karty pojazdu, pracownik wydziału komunikacji wystawił mi zaświadczenie o zagubieniu przeze mnie karty pojazdu ale musiałem napisać oświadczenie pod rygorem jakiegoś art 233 kk za fałszywe zeznania że faktycznie zagubiłem tę kartę pojazdu czy coś w tym stylu podpisując się i tak w dniu dzisiejszym w mieszkaniu podczas przeprowadzki odnalazłem swoją kartę pojazdu golfa III i tu zapytanie do Was drodzy koledzy i koleżanki, co mam w takiej sytuacji zrobić przecież się zdarza ze można zagubić dokument. Czy mogę sprzedać swojego golfa przekazując miedzy innymi kartę pojazdu i zaświadczenie o zagubieniu tej karty pojazdu kupującemu czy w związku ze podpisałem oświadczenie ze pod rygorem 233 kk ze zagubiłem może mi coś grozić, nie wiem co mam w takiej sytuacji zrobić. Proszę o porady Was dziękuje