Kaseta adapter - problem

08 Wrz 2010, 14:53

Witam. Mam problem z kasetą-adapter, która zakupilem na allegro. Po wlozeniu do radia [ fabryczne radio (Seat Leon 2002 rok)] działa tylko jeden głosnik z lewej strony ( podłaczalem do niej telefon, mp3 i discman'a) i za kazdym razem gra tylko jeden. Nie wiem w czym problem ale raczej w ustawieniach radia i tu pytanie co trzeba zmienic w ustawianiach radia bo nie mam pojecia nawet od czego zaczac? Dodam, ze taka kasete kupil moj znajomy i w jego samochodzie ( Opel Astra 1996 ) rowniez gra, tyle ze u niego 1 glosnik z tyłu. Chyba ze kupilismy jakis szajs, bo drogie to jednak nie było. Pomozecie? :wink:
dziubas133
Nowicjusz

Miejscowość: nowa ruda

08 Wrz 2010, 17:03

Podejrzewam, że kabelek jest walnięty. Jak chcesz się pobawić, to musisz rozebrać kasetę i miernikiem przemierzyć przewody. Jak będzie przerwa to zalutuj inny kabelek i będzie ok.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

10 Wrz 2010, 07:37

w dwóch naraz by był taki problem? nie wiem sprobuje, ale ludziska kupowali te kasety setkami na tej aukcji i jakoś nie widze, żeby ktos wystawiał negatywa czy neutrala :neutral:
dziubas133
Nowicjusz

Miejscowość: nowa ruda

14 Wrz 2010, 12:03

hm, ja kupiłem taką kasetę w media markt za 2 dychy, i wszystko gra normalnie... Oczywiście jakość dźwięku jak z kasety, ale grają oba głośniki. Co zauważyłem po jakimś roku eksploatacji, to to, że co jakiś czas ( przy dłuższym graniu i wyższej temperaturze ) kaseta sama zmienia strony... Co jest zupełnie bez sensu, i nie wiem czym jest to spowodowane... Myślę że warto skontaktować się ze sprzedawcą, i zapytać co może być problemem.
kolens
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...