Kayaby czy bilsteiny do toledo ?

22 Mar 2010, 22:24

Jakie leipiej kupic amortyzatory na przod kayaby olejowe czy bilsteiny gazowki???
Zalezy mi na tym zeby dobrze tlumily dziury i w mare nie bujalo na zakretach ?

[ Dodano: Wto Mar 23, 2010 00:37 ]
aha znalazlem dzisiaj kayaby GAZOWE za 250zl za 2sztuki i cos tanio mi sie wydaje bo noramlnie to ceny za gazowki ok 170/szt.
Nie wiem czy brac kayaby gazowe
[link do oferty na Allegro wygasł]
Czy bilsteiny od kolesia blisko mieszkajacego i miec pewnosc co do gwarancji ?
papkin
Początkujący

23 Mar 2010, 12:20

Co do trwałości Bilsteina nie ma się nawet rozpisywać, jest to bardzo dobry amortyzator. Ja mam u siebie B6 i są dużo twardsze niż standardowe amortyzatory, auto idzie jak po szynach. Ciężko jest je rozwalić, nawet na naszych polskich drogach, niemniej jeśli już to się uda to za 30-40% ceny można je u przedstawiciela firmy uszczelnić i mamy nówka sztuka za mniej niż pół ceny.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

24 Mar 2010, 18:40

A ja kiedys wymieniłem amortyzatory na kayaby i tez mogę powiedzieć, że to bardzo dobry wybór.
Wiwaldi
Wiwaldi
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

26 Mar 2010, 07:54

Ja z kolei polecam Sachs.
Sam mam teraz Delphi i też dają spokojnie radę i do tego kosztują rozsądne pieniążki..! :smile:
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

26 Mar 2010, 19:47

A ja jak wymieniałem pokusiłem się na Monroe gazowe za 150 zł za sztukę i narzekać nie mogę, spisują się póki co świetnie. Jakość bardzo dobra a cena moim zdaniem też rozsądna. Drugi samochód już "tłukę" na Monroe i póki co zastrzeżeń nie mogę mieć.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 1997

26 Mar 2010, 23:03

a do tych amorkow co powiecie o sprezynach firmy CS Germany ???? koles w sklepie mowil ze to z tej samej polki co lesjoforst czy KMF a do tego dobra cena jest bo kosztuja 110zl/szt. a np. lesj.... sa u mnie po 155zl/szt
papkin
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Rajdowe Mitsubishi L200
    Pojazd za kierownicą którego ściga się w tym roku załoga Adam Małysz/Rafał Marton został przygotowany przez zespół fabryczny Mitsubishi Ralliart w klasie T1.1 - samochody prototypowe napędzane silnikiem benzynowym. ...

29 Mar 2010, 08:38

papkin napisał(a):CS Germany

Nie spotkałem się z tą firmą ale pewnie dlatego że rzadko wymieniam sprężyny... :wink:
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback