Kia Carens 4 1.7 CRDI - stukanie z lewej strony silnika

18 Sty 2025, 18:13

Witam kupiłem samochód kia carens4 1.7crdi 143km na łańcuchu miała to być niezawodna jednostka. W moim przypadku stukanie z lewej strony silnika w okolicach paska mikro jakby z obudowy gdzie jest rozrząd albo z miski olejowe wydaje się dźwięk jakby coś drgalo i stukało ale nie zawsze tak stuka i raczej na wolnych obrotach. Proszę o doradzenie co to może być i jak to zdiagnozować. dziękuję i pozdrawiam
Miromoro098
Obserwowany

• 19 Sty 2025, 19:01

Stuka na zimnym silniku tak samo jak na ciepłym? Włączenie wyłączenie klimatyzacji coś zmienia? Jaki masz tam przebieg?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

19 Sty 2025, 19:07

Witam stuka na ciepłym i na zimnym klimatyzacja nic nie zmienia przebieg 208tys byłem u mechanika ale nic nie doradził bo jak na złość nie chciało stukać
    Miromoro098
    Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renowacja zniszczonej skórzanej tapicerki
      Chciał bym się z Wami podzielić wiedzą na temat renowacji skórzanych tapicerek. Mam za sobą ok. 20 odnowionych foteli, kilka kanap tylnych, boczków drzwiowych oraz kierownic. Właściwie uczyłem się na własnych ...
      Lexus NX w pogoni za dziecięcymi marzeniami
      Jak trafić klipem reklamowym do inteligentnych odbiorców? Zbudować przekaz na pozytywnych uczuciach, wprawić w wibracje poczucie humoru i szybko zakończyć niespodzianką. Taki właśnie jest nowy, 30-sekundowy film reklamujący ...