Kia Carnivale - Co sadzicie o tej marce?

03 Mar 2008, 21:01

hej planuje kupno samochodu Kia Carnivale albo Joyce rok 2000/01 ale slyszalam ostatnio rozne opinie na temat tych samochodow i nie byly pozytywne. Co sadzicie o tej marce?:?:
Eve
Nowicjusz

03 Mar 2008, 21:58

Kia nie należy do zbyt awangardowych marek. To tanie koreańskie auto. Polecam kupić coś starszego, ale markowego typu Opel Astra 2 ;)
RadmaX
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Toruń

03 Mar 2008, 22:26

RadmaX napisał(a):Kia nie należy do zbyt awangardowych marek. To tanie koreańskie auto. Polecam kupić coś starszego, ale markowego typu Opel Astra 2 ;)

Czy mi się wydaje, czy Ty w każdym poście polecasz Astrę II?? Skoro porównujesz ją do Kii Carnival to coś tu nie gra... to nie ta liga... Co do Kii nie polecam ponieważ wg. Tuv i Dekry czy ma 5 lat czy 10 zawsze okupuje ostatnie miejsce tabeli usterkowości aut (ok 114 miejsce). Z vanów polecam Zafire, ewentualnie Sharana/Alhambrę/Galaxy.
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

04 Mar 2008, 14:05

Ja polecam tylko dobre auta, i sprawdzone przeze mnie. I jedynymi słusznymi autami za mniej więcej takie pieniądze jak za Kię są Opel Astra II oraz Honda Civic 8)
RadmaX
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Toruń

06 Mar 2008, 19:59

Z tego co widzę szukasz dużego auta kia nie polecam ale rozejrzyj się za Seatem Alhambrą lub sharanem za 37000 tys. kupisz 2002
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bez mandatu za brak dokumentów
    Nowela ustawy o Ruchu Drogowym którą podpisał dzisiaj prezydent Andrzej Duda pozwala na jazdę bez dokumentów dowodu rejestracyjnego i ubezpieczenia OC w formie papierowej. Zmiany wchodzą w życie z dniem 1 ...
    Kierowco, ustąp pierwszeństwa motocykliście
    Okres letni to pełnia sezonu motocyklowego, dlatego właśnie w czasie wakacji motocykliści najbardziej narażeni są na udział w wypadkach. Wielu tragicznych zdarzeń można by uniknąć dzięki poprawie bezpieczeństwa jazdy kierowców ...