Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
lechutek napisał(a):Mazda na gazie to nieporozumienie ! Wady sa oczywiste: Koszt dodatkowy koszt serwisu; spalanie 20 % wyzsze I brak dynamiki.Dobry diesel jest o klase lepszy. Moje zuzycie na Mazda 323 1.7 td to 4.8 l za 15 lat jazdy I 4.7 za 5 lat Mazda 3 1.6 MZ-CD I type! Lechutek
maciejmacku napisał(a):Jeżdżę ok. 15tys km w roku, głównie trasa, więc wychodzi na to, że najlepszą opcją będzie gaz, chodź Ceed i tak wydaje się najlepszym dieslem w tej cenie w związku z tym mam kilka pytań:
1. Ile km silnik wytrzyma na gazie?
2. Kupić benzynę i samemu założyć LPG czy od razu z instalacją?
3. Które silniki najlepiej tolerują gaz?
Jeśli chodzi o zakup auta to na minimum 4-5 lat użytkowania, najlepiej duży bagażnik. Moje typy pod LPG to Mazda 6, Vectra C, Mercedes C klasa. Nadają się do zagazowania? Budżet to maks 25tys zł z opłatami, drugim kompletem kół, itp.
maciejmacku napisał(a):Zamiast koło zapasowe wozić zestaw naprawczy czy nie ryzykować?
maciejmacku napisał(a):Interesują mnie moc silnika 120-150, to takie optimum pomiędzy mocą a spalaniem
Baza z danymi technicznymi samochodów marki KIA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne KIA