Kia Cee'dCzy Waszym zdaniem warto kupić z aut kompaktowych

08 Gru 2007, 16:48

Kia Cee'd to auto, które ma bogate wyposażenie w standardzie m.in. radio sterowane z kierownicy, 6 airbagów elektryczne przednie szyby oraz kolumnę kierowniczą ustawiana dwupłaszczyznowo. Do tego jeszcze korzystna cena, a gwarancja producenta jest udzielana na okres 7 lat lub przebieg 150 tys. km, złożona z podstawowej 5-letniej gwarancji na cały samochód oraz dodatkowej 2 letniej na zespół napędowy. Tylko nie wiem, czy elementy z kokpitu są z twardego plastiku lub miękkiego? Czy zmiana przełożeń skrzyni biegów sprawia przyjemności? Czy to auto jest godne polecenia dla każdego kierowcy? Czy ma jakieś słabe strony?
Czekam gorąco na Waszą opinię :wink:

Pozdro :wink:
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

08 Gru 2007, 18:57

co do ceny to jest chyba najlepsza oferta ,ale pewnie nie trzyma wartosci tak jak niemcy czy japonce , w tescie w tvn turbo mowil kornacki ze jej jakosc to europejczyki z pieciu lat wstecz
artekk
Początkujący

Miejscowość: k-kozle

13 Gru 2007, 18:01

Czy zmiana przełożeń skrzyni biegów sprawia przyjemności?

hehe... :D :D nie znam takiej fantazji erotycznej więc ciężko mi powiedzieć

A tak na serio to praca skrzyni mi się podoba. Moje odczucie jest jakby podczas przesuwania dźwigni zmiany biegów gałka "wskakiwała" na swoje miejsce. Co do wykończenia to plastik nie jest odpowiednim okresleniem. Deska i górna połowa drzwi wykończona jest miękkim tworzywem, a tylko dolna jest to plastik. Całość tworzy bardzo przyjemne wrażenie.

Pisze to w oparciu o własne doświadczenia bo sam jeżdżę ceed'em 1.6 w benzynie
ManIjak
Nowicjusz

10 Lip 2009, 16:08

Jest cos takiego jak jazda próbna. Zadzwoń do dilera i się przejedź Cydem :)
Borys
Borys68

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Webasto dla samochodów elektrycznych
    Firma Webasto, znana z systemów ogrzewania i klimatyzacji stosowanych w większych samochodach i autobusach, a także szyberdachów i składanych dachów dla kabrioletów, rusza na podbój nowego ...