Kia Ceed 1.6 crdi 2009r - Proszę o opinie

30 Lis 2010, 20:10

Witam. Tak jak w temacie, proszę o opinie użytkowników tego auta, albo kogoś kto je miał lub wie coś o nim [link do oferty na Allegro wygasł]
Robus
Początkujący
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Matiz
Silnik: 0.8i
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

01 Gru 2010, 13:21

Jeździłem kiedyś Ceedem kombi z tym dieslem, ale w wersji 115-konnej. Silnik poezja, cichutki, ciągnie nawet jak ma 1300 obrotów, wyrywa lepiej niż niejeden 2-litrowy diesel (np. od Opla Zafiry albo 1.9 TDI od Skody i Audi), spalanie na trasie miłe, w mieście trochę duże (ale raz że go cisnąłem, dwa że miał filtr cząsteczek stałych, co w Polsce jeszcze jest rzadkością i ta z ogłoszenia go chyba nie ma).

Sama KIA Cee'd to bardzo dobre auto, chociaż jest to zależne od wersji wyposażeniowej (ale ta z ogłoszenia ma dobrą opcję, w tym kilka bajerków o których sprzedający nie napisał). 90KM polecałbym ci jeśli zamiast 25 koni więcej wolisz spalanie mniejsze o około litr:)

Dziwi mnie tylko tak niska cena po roku - akurat Cee'dy dobrze trzymają wartość, pytanie czemu ktoś sprzedaje nowe auto ze śmiesznym przebiegiem po roku, i to za 36tys. zł podczas gdy taka w salonie kosztuje pewnie coś w okolicach 60tys... Mocno podejrzane, bo za 36 tys. to Cee'da diesel możesz kupić, ale z 2007-2008 jak ci się uda dobrze zapolować.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

01 Gru 2010, 16:51

Świetne auto
james00796
Początkujący

Miejscowość: Prokowo

01 Gru 2010, 20:58

Widzę, że auto bardzo młode, bardzo mały przebieg i chyba niska cena, wniosek: prawdopodobnie(jak dla mnie 95%), samochód był uszkodzony, nikt nie sprzedaje rocznych samochodów z przebiegiem 10 tys. km bez powodu, jak już pisałem w niejednym poście - można sobie spokojnie taki samochód kupić, z tym, że moim zdaniem trzeba być świadomym, że kupiło się auto, które było uszkodzone, co do ceeda generalnie to nawet nie jeździłem, także się nie wypowiadam
k_s
Początkujący

Miejscowość: ----

02 Gru 2010, 12:37

W Tomaszowie obok sprzedającego masz salon kia, można sprawdzić co i jak z tym autem bo cena mocno kusząca. Auto mogło być uszkodzone lub po powodzi. Dokładnie sprawdz jeżeli zdecydujesz się kupić.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

02 Gru 2010, 19:46

james00796, widzę, że lubisz spamować to forum. Może wypowiedz się coś więcej skoro masz takie zdanie na temat tego auta.

arciasty napisał(a):W Tomaszowie obok sprzedającego masz salon kia, można sprawdzić co i jak z tym autem bo cena mocno kusząca. Auto mogło być uszkodzone lub po powodzi. Dokładnie sprawdz jeżeli zdecydujesz się kupić.

Nie wiem jakie auto wybiore, ale dokładnie taki mam zamiar. Lepiej sprawdzić co się kupuje :)
Robus
Początkujący
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Matiz
Silnik: 0.8i
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Nowy Golf otrzymał od Euro NCAP najwyższą notę
    Nowy Golf otrzymał od europejskiej organizacji ochrony konsumentów – Euro NCAP – najwyższą notę pięciu gwiazdek. Ponadto został wyróżniony prestiżową "Euro NCAP Advanced Awards " za innowacje w dziedzinie ...