02 Wrz 2017, 09:12
Gdyby można było kupić identyczny zamiennik regulatora, tzn. o identycznych parametrach, rozmiarach i układzie wyprowadzeń, czyli po prostu pasujący do wlutowania w to konkretne miejsce, to wbrew twojej opinii, podałbym już dawno jego oznaczenie. Jednak niestety identycznego w żadnej polskiej hurtowni nie znalazłem. W takiej sytuacji nikt tego nie jest w stanie zrobić w warunkach domowych/garażowych. Natomiast jeśli ktoś potrafi sam zlokalizować tę kość, oznacza to, że jest w stanie poradzić sobie z ewentualną wymianą.
Napisałem, żeby zrobić dokładną inspekcję w powiększeniu min 10x i poszukać kilkudziesięciu "urwanych" lutów. Każdy z elementów może mieć urwane wszystkie punkty lutownicze a trzymać się jedynie na kleju (pozostałościach topnika). Włącznie z tymi dużymi lutami pod tranzystorami mocy, 7-mio pinowym regulatorem itp.. Może elementy nie padły, prawdopodobieństwo pół na pół. Jednak nie pomniejsza to ilości pracy jaką trzeba włożyć w naprawę, konieczności posiadania odpowiednich narzędzi i chociaż podstawowej wiedzy z zakresu diagnostyki w tej dziedzinie.
A ty, nie mając zielonego pojęcia o temacie, nie wypisuj głupot, nie powtarzaj nierzetelnych informacji z jakiegoś ruskiego forum i nie obrażaj innych bo sam jesteś cwaniak.
ps. na marginesie to ciekaw jestem, jak ci wymienili na gwarancji takie podziurawione lampy?
Naprawa oświetlenia samochodów osobowych.
Regeneracja reflektorów i przetwornic LED, XENON.