Kia Ceed czy Hundai I30

04 Wrz 2009, 15:10

Obydwa samochody są niemal identyczne, ale lepiej posłuchać opinii użytkowników i zastanowić się dobrze nad wyborem. Bardziej się skłaniam ku Ceedowi, bo po liftingu wyglada calkiem fajnie i technicznie coraz lepiej, ale Hundai też jest kuszący. Trochę mniej ich jeździ niż Ceed'ów, więc chyba Ceed jest bardziej udany?
jasmin787
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

04 Wrz 2009, 17:02

Technicznie to są one identyczne, ale Ceed jest wg. mnie ładniejszy a do tego po liftingu ostatnio także brałbym Ceed'a :)
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

20 Wrz 2009, 10:48

No ja jestem coraz bliżej zakupu, cee'd i i30 rzeczywiście są dość podobne. U mnie za cee'dem przemawia głównie aso (jest u mnie w mieście), do hyundaia niestety jakieś 70 km. Za hyundaiem z kolei przemawia do mnie większe zadowolenie użytkowników (wg. autocentrum.pl) i chyba mniej problemów z rdzą...
ncb
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

20 Wrz 2009, 12:37

Wśród ocen polskich użytkowników samochodów Kia CEED znalazła się w ścisłej czołówce najmniej zawodnych aut ,tuż za samochodami japońskimi,wyprzedzając VOLVO S40/V40, zdecydowanie nawet Toyotę AVENSIS II, BMW E46 ,Nissana Almerę,Forda Focusa(dane z Narodowego AutoTestu ,samochody z podobnych roczników,2006r.)
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

20 Wrz 2009, 22:14

Bierz Ceeda ;)
Helly
Początkujący

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Top Safety Pick+ 2013 dla Mitsubishi ASX 2013
    Północnoamerykański oddział MMC – firma Mitsubishi Motors North America (MMNA) z prawdziwą satysfakcją poinformowała, że najpopularniejszy model w ofercie firmy – kompaktowy crossover Mitsubishi ASX 2013 ...
    Renault Spider
    Renault Spider to samochód sportowy, który stawiał na mocne wrażenia z jazdy. Już podczas prezentacji na salonie w Genewie w 1995 roku Spider wywołał zaskoczenie i zadziwienie. Opracowany przez Renault Sport ...