Kia Ceed Świeci się kontrolka Check

06 Lut 2012, 22:05

Witam otóż piszę ten temat, ponieważ mam problem z kontrolką CHECK w aucie KIA CEED 1.6.
Nigdy takie coś mi się nie wyświetlało, więc nie wiem co to znaczy. Mógłby ktoś mi pomóc jak to usunąć i co to oznacza?

Z góry dziękuję !.
Artes
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 09 1990
Auto: KIA CEED 1.6

06 Lut 2012, 22:10

Komputer silnika dostaje bledne informacje o pracy jednego z czujnikow, musisz podjechac do jakiegos warsztatu zeby kod bledu odczytac.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

07 Lut 2012, 09:27

Najprostszym rozwiązaniem, bez wizyty w serwisie i bez wydawania 150 lub więcej złociszy jest odłączenie na 20-30 min. akumulatora. Po prostu trzeba zdjąć jedną klemę. Mnie i znajomym zawsze to pomagało.
liluniek
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Nightvision - technologie high-tech w nowym Touaregu
    Nowy Touareg jest oferowany z licznymi innowacyjnymi urządzeniami, których zadaniem jest pomoc kierowcy w niebezpiecznych sytuacjach. Jako pierwszy model Volkswagena nowy Touareg został wyposażony m.in. w system "Nightvision", ...