Kia pro_cee'd do 40 tyś

26 Sty 2022, 17:32

cześć, dziś zobaczyłem na żywo Kia Pro_cee'd Pro za 43 tyś silnik 1.6 CRDI 128KM rocznik 2016 przebieg 170tyś sprowadzony z Niemczech, samochód miał malowany jedynie błotnik i zbity lewy kierunkowskaz na lusterku, zastanawiam się nad kupnem ale chciałbym najpierw poznać waszą opinię jestem młody i nie chce kupić czegoś co będzie sie psuło i sprawiało problemy, co sądzicie o tym silniku i tej cenie za ten model? jestem w stanie kupić ten model za 40 tyś? może inny silnik?
Od siebie dodam że raczej szukałem benzyny ponieważ raczej będę robił trasy po mieście i może raz lub 2 w tygodniu dłuższe, lecz może w tym przypadku Diesel nie przeszkadza, co sądzicie? proszę o opinie :) dzięki!
luki111
Obserwowany

26 Sty 2022, 18:09

Diesel to ogólnie nie najlepszy pomysł do miasta jak robisz z reguły krótsze dystanse. Sam silnik 1.6 CRDi ma całkiem niezłe opinie.

Ostatnio widziałem Pro_cee'd z silnikiem 1.0 1.0 T-GDI o mocy 120KM może lepiej poszukać czegoś takiego jak już Ci się nadwozie podoba :)
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    56. Rajd Barbórka - prawdziwe rajdowe klasyki
    W piątek (30.XI) i w sobotę (1.XII) już po raz 56. odbędzie się słynny Rajd Barbórka. Na starcie rywalizacji obok nowoczesnych konstrukcji staną również prawdziwe rajdowe klasyki od Toyoty, Subaru czy Lancii. ...