Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
nie ma się czego bać, bo to jeden z lepszych dowsizingowych silników bez wtrysku bezpośredniegopapcio822 napisał(a):myślałem nad oplem opc 1.4 turbo 140 koni tylko nie wiem czy zaufać tym silnikom.
legler napisał(a):opiero co kupili Kia'nke Ceed z silnikiem 100KM chyba właśnie 1.4 albo 1.6 nie pamiętam...w każdym razie to był jedyny silnik do którego była fabryczna instalacja LPG więc na pewno tam znajdziesz w katalaogach.
legler napisał(a):To auto dla tych co chcą poszpanować nowym autem a nie stać ich na wywalenie jeszcze z 20 tyś i kupienie czegoś lepszego.
legler napisał(a):Środek tak wali plastikiem że nie da się dłużej wysiedzieć. Dodatkowo jakieś zje...ne bajery typu asystent ruszania pod górę, doświetlanie zakrętów z czego nie dało się zrezygnować
nie szukam dziury w całym. Po prostu zostałem zaskoczony niskim poziomem wykonania. Nie wspomniałem jeszcze o tym że co chwola coś mi miga na ekranie pod prędkościomierzem, a mianowicie komp podpowiada mi jaki bieg mam wciepac. W nocy jest to denerwujące na maxa. Nie powiem wygląd zew jest ok...ale jakby nie było to jednak lepiej można zagospodarować te 55tyś.dzida napisał(a):Ogólnie widać, że jesteś uprzedzony do mark
legler napisał(a):Po prostu zostałem zaskoczony niskim poziomem wykonania
legler napisał(a):Nie wspomniałem jeszcze o tym że co chwola coś mi miga na ekranie pod prędkościomierzem, a mianowicie komp podpowiada mi jaki bieg mam wciepac
papcio nie słuchaj voidcall, bo to jakiś dewota. Te silniki (1.4t Opla) są bardzo udane, nie mają jeszcze tylu ekobzdur co np Vałwejowskie TSI. Ostatnio w Motorze był test długodystansowy, wprawdzie słabszej wersji i w Merivie, ale auto z LPG bez większych problemów pokonało dystans 120kkm i wbrew temu co pisze ten fanatyk (za które zaraz dostanie ostrzeżenie, bo już w którymś temacie robi ludziom wodę z mózgu), nie było problemów z turbo. Jeśli chcesz i przypomnisz mi wieczorem na PW podeślę Ci skan tego testu, poczytasz sobie.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki KIA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne KIA