19 Lis 2014, 14:25
Witam wszystkich.
Chciał bym prosić o opinie na temat samochodu Kia Rio. Szukam niedrogiego, a co najważniejsze taniego w obsłudze i eksploatacji auta w kwocie do około 8 tys. zł, roczniki od 2001-2002 wzwyż. Moje wymagania to sensowne spalanie oraz tanie części zamienne, a co najważniejsze - bezawaryjność. Wiadomo, nie ma aut które się nie psują, natomiast nie może to być auto, które odmówi mi posłuszeństwa znienacka np w drodze do pracy. Zazwyczaj wszystkich napraw dokonuje na bieżąco.
Zainteresowała mnie Kia Rio, bo niespecjalnie podobają mi się wszelakiej maści thalie, albea, clio 2 czy oklepana corsa, których jest od cholery i często zajechanych, nie wspominając juz o autach spod znaku VW.
Proszę zatem o opinie o tym samochodzie i rozpatrzenie kilku ofert z mojej okolicy. Rio kusi mnie ceną i dobrym rocznikiem. Nie mam uprzedzeń do koreańskich aut, bo takowym jeżdżę i jeździłem też krótko wcześniej - i jestem bardzo zadowolony. Mam natomiast uprzedzenie do komisów i handlarzy, bo raz jak się później okazało naciąłem się - a tutaj niestety większość ofert to komisy, handlarze. Dwie pierwsze oferty wyglądają na prywatne i mnie zainteresowały, natomiast w ogłoszeniach nie ma za wiele informacji.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]