REKLAMA
Nie potrafie rozwiazac sama tego problemu.Moj maz jest Hiszpanem.Mieszkajac w Pl kupilismy nowiutka KIA w salonie(2003r) natomiast w 2005 wyprowadzilismy sie do Hiszpanii i zabralismy samochod.Dopiero w roku 2009 dokonal rejestracji w Hiszpani ,OC itd.Do tego czasu KIA miala wszystko legalne z PL.Teraz chcemy sprzedac samochod mojemu bratu w PL i nie wiemy jak to zrobic.Wiem ze nadal KIA figuruje w Pl-sprawdzilam w WK,mam w domu jej tablice rejestracyjne ( tylko jedna bo maz gdzies zgubil tak samo jak zgubil dowod rejestracyjny).Mam Karte Pojazdu z PL. ,ksero dowodu rejestracyjnegi i jedna tablice rej. KIA nie byla ani jednego dnia bez ubezpieczenia.
Jak mamy przekazac bratu KIA jako samochod z Hiszpanii czy udac ze zawsze byla w PL tylko bez OC ? Moj maz nie chce mi w tej sprawie pomoc-dla niego to ,daj bratu i koniec a formalnosci ma w nosie.Tutaj dokonal wszystkich formalnosci bo bal sie Policji a musial jezdzic samochodem.KIA nigdy nie byla wyrejestrowana z PL.Czy moj brat moze pojechac do PL na hiszpanskich nr i dokumentach a potem zalozy polskie tablice i dokona wszystkich czynnosci z rejestracja ,OC itd Nie chce aby placil za sprowadzenie samochodu z zagranicy.Straszny mamy balagan i to mnie martwi,jak z tego wybrnac.
Polacy pomozcie albo podsuncie mi pomysl na ten klopot.
Dziekuje za kazdy list.Jolanta Z. [email widoczny po zalogowaniu]