KIA Soul

24 Maj 2009, 23:59

Witam,

przymierzam się właśnie do wymiany samochodu, niejako została mi narzucona odgórnie jako poważna propozycja Kia Soul (spod igły). Czy ktoś już takim jeździł? Kupił? Jakiekolwiek opinie? Czy autko jest awaryjne, i czy można zaufać marce KIA ? Aha, i słyszałam, że ta 5-letnia gwarancja, którą dają w salonie jest, krótko mówiąc, g***o warta i tak naprawdę jak coś się zepsuje to jest ogromny problem z wymianą, ktoś zweryfikował już te informacje?

Ewentualnie zastanawiałam się jeszcze nad Fiatem 500, Alfą Romeo MiTo i Suzuki Swiftem Sport, którą z opcji byście wybrali?

Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam =)
mc.da
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk/ Olsztyn

25 Maj 2009, 07:41

Witam,

Tez zastanawiam sie nad kupnem tej KIA Soul z racji ceny bo jest bardzo przystepna :) bede podgladal ten watek szczegole wlasnie wypowiedzi o tym samochodzie KIA Soul :)
grnfish
Nowicjusz

Miejscowość: Switzerland

25 Maj 2009, 08:00

Z tego co słyszałem to opinie dziennikarzy motoryzacyjnych są bardzo przychylne co do samochodu Kia Soul. Za bardzo przyzwoite pieniądze dostajemy naprawdę ciekawe i dobrze wyposażone auto. Trzeba przyznać, że Koreańczycy robią coraz to lepsze samochody, zaryzykował bym stwierdzenie, że gonią Japonię :razz: Czy Soul będzie awaryjny ? Nikt Ci tego nie powie bo to świeży samochód i raczej jeszcze się nie zdążył psuć, ale po ostatnich modelach tego koncernu można przyznać, że jakoś jest już naprawdę wysoka i Soul nie powinien należeć do samochodów awaryjnych. Z innych modeli które wymieniłeś hmm Fiat jest mały, Alfa trochę przesłodzona i niepraktyczna zresztą jak Fiat. Suzuki Swift jest już stary chociaż sprawdzony, według mnie powinieneś skupić się na KIA gdyż jest to przestronny samochód o miejskich rozmiarach. Taki mały a duży :grin: No chyba, że po prostu chcesz coś małego typu 500, ale o wyjeździe z rodziną na wakacje zapomnij.
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

25 Maj 2009, 16:46

ja to magda, miło mi (prostuję, bo zwróciłeś się do mnie jak do faceta ;) ). jestem studentką, więc wyjazdy rodzinne raczej mi nie grożą, ale pływam na windsurfingu, więc soul ma zdecydowany plus za to, że będę mogła wpakować sprzęt na dach... Dzięki za odpowiedź i czekam na dalsze opinie =)
mc.da
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk/ Olsztyn
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Jedziesz na majówkę? Umyj auto!
    Utrzymanie w czystości szyb i świateł to obowiązek każdego kierowcy, ponieważ widoczność ma wpływ na bezpieczeństwo jazdy. Zapowiadana na majówkę zmienna pogoda powinna zmobilizować prowadzących auta do skontrolowania ...