Kia sportage 1 2.0 118KM 1999R nie odpala

24 Cze 2021, 17:56

Kia sportage 2.0 118KM 1999r świeżo kupiona podczas jazdy rozsadziło chłodnice koło korka wlewu wężyki do zbiorniczka były zapchane , że śrubokrętem ciężko było się przebić trochę ją skleiłem i po przestudzeniu dolałem wody zapaliłem i w celu dostania się do domu pojechałem ujechałem około 10 km i zaczęła słabnąć zjechałem na pobocze temperatura wskazywała powyżej połowy odczekałem aż przestygnie dolałem wody i tu niespodzianka rozrusznik kręci a silnik milczy no nic wziąłem ją na hol a że silnik był gorący to po holowaniu jej ponad 20 km wskazówka już prawie sięgała zera spróbowałem ją odpalić no dalej echo pomyślałem , że jak wystygnie mogą się zakleszczyć pierścienie więc kazałem zwolnić i zapaliłem ją na holu wszystko ok zapaliła jak dodałem gazu bez problemu jechała jak nacisłem sprzęgło obroty zmalały i zgasła tak jeszcze 2 razy potem próbowałem . Kupiłem chłodnicę wymieniłem dalej nie chce odpalić ani na benzynie ani na lpg proszę o pomoc jestem laikiem w temacie .
SEBA7608
Obserwowany

• 24 Cze 2021, 22:50

a jak dajesz gazu też nie odpala? sprawdziłeś czy jest iskra?
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...