Kia Sportage III - jaki silnik i na co zwracać uwagę przy zakupie

27 Sty 2019, 17:05

Witam,
Mam w planie zakupić ww. auto na wiosnę. Będę się przesiadał z C4 Picasso, z którym mam od czasu do czasu problemy, zwłaszcza z silnikiem (poszła uszczelka pod głowicą). Dlatego tym razem chciałbym być przygotowany na to jaką wersję silnikową zakupić a jakie stanowczo omijać. Interesują mnie benzyniaki (+ do zagazowania). Wyposażenie nie jest aż tak istotne (grunt to klima a reszta jak będzie to fajnie), zależy mi też żeby nie był bardzo drogi. Możliwe, że wybiorę się do Niemiec ze znajomym handlarzem (ale swoje wolę wiedzieć). Będę wdzięczny za rady i przykłady z ofert
cycu2007
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Auto: Kia Sportage III
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

27 Sty 2019, 17:46

cycu2007 napisał(a):nteresują mnie benzyniaki (+ do zagazowania).
akurat tutaj nie ma wielkiego wyboru, bo w grę wchodzi jedynie 2.0 163KM oferowany do liftingu (2010-13)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Finał NIGHT POWER 2013 GP w Płocku / relacja
    Ostatnia runda tegorocznego NIGHT POWER Grand Prix zakończona. W Płocku zmierzyło się około 70 zawodników. W całym cyklu na starcie stanęło ponad 200 zawodników. Już wiemy kto jest najlepszy. Zwycięzcą całego ...