Kia Sportage - jakie ma wady?

30 Paź 2011, 12:48

Witam, zastanawiam się czy nie kupić Samochód Kia SportAge 2006r. dla przybliżenia podam nawet aukcje:http://allegro.pl/kia-sportage-2-0-crdi-140ps-4x4-stan-idealny-i1902403671.html. Chciałbym się dowiedzieć mianowicie jakie ma wady ten samochód, jak i także wady. Od tamtej aukcji ten samochód który chcę nabyć różni się napędem na dwa przednie koła. Prosiłbym o jak najszybszą odpowiedź.
Komacz
Obserwowany

09 Lis 2011, 09:35

Mój brat ma takiego w wersji Hyundaia (Tucson) właśnie 2D i największa wada jest spalanie - w mieście ponad 10l ON. Poza tym do wymiany po 100 tys była skrzynia (ale to raczej wina poprzedniego użytkownika. Trochę bezsensem wydaje mi się zakup wersji 2WD. 4WD i tak dołącza ten tył w przypadku poślizgu. Dużo lepiej dzięki temu wyjeżdża się z zaspy czy przebija przez śnieg, po przyzwyczajeniu się do momentu załączenia (lekkie szarpnięcie) również lepiej w śliskich zakrętach. Różnic w spalaniu pomimo większej masy nie ma a układ jest raczej bezawaryjny. Kolejny punkt smarowania (tył) z powodu małej objętości tez nie podraża eksploatacji.
Bardzo dobrze te modele były opisane w autoświat 4x4 - poszukaj opisu w wersji online, szerszy w wydaniu papierowym.
mstrucz
Aktywny

Miejscowość: Gdynia