Kia Sportage z Grecji ponoć pierwszy właściciel - zbyt tani?

31 Sie 2020, 12:41

Interesuje mnie kupno właśnie takiego modelu samochodu i szukam czegoś z przyzwoitym przebiegiem.

Natrafiłem na takie ogłoszenie: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Z nr VIN wynika że w 2019 sprowadzony do Polski wcześniej był w Grecji. https://historiapojazdu.gov.pl/
Dane carfax i autodna wszystkie zielone (poprosiłem właściciela o numer rejestracyjny.

Co wzbudza moje obawy to częste szlifowanie lakieru i niedawna konserwacja podwozia w połączeniu z oponami offroad (korozja?)

Rozumiem że sprawdzenie w serwisie przed zakupem powinno upewnić mnie czy z samochodem jest wszystko w porządku?

Na co uważać przy zakupie tego samochodu i czy jest szansa na coś koło 45k z przebiegiem poniżej 120-150? Czy to rozsądne kupować samochód który był oryginalnie kupiony w Grecji?

Edit: przebieg to nie okrągłe 85000 choć nie wiem czy ma to jakieś znaczenie. Może jestem zbyt podejrzliwy? Załączam plik pdf z bazy gov

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

mrreow
Obserwowany

01 Wrz 2020, 07:47

Na korozję raczej ciężko liczyć przy aucie z Grecji. Obawiałbym się jakości wykonanych napraw o ile takie były oraz stanu lakieru wraz z wnętrzem. Dodatkowo przejechałbym się najpierw sportage z tym silnikiem.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Skoda Vision E - wnętrze samochodu koncepcyjnego
    Futurystyczny design modelu VISION E ukazuje charakter nowego języka stylistycznego ŠKODY dla przyszłych pojazdów elektrycznych. Najbardziej uderzające cechy nadwozia to m.in. brak słupka B czy nietypowo otwierane ...