Kia Venga 1,4CRDi Eco Dynamics - koreański atak

17 Maj 2010, 21:22

Najnowszy model koreańskiej firmy KIA zaliczany jest jest do segmentu B. Stworzony został w niemieckim centrum Kia w Rüsselsheim a jego produkcja odbywa się w czeskich Noszowicach . Venga wyposażona może być w dwa silniki benzynowe i dwa wysokoprężne produkowane w słowackiej Żylinie. Czy ma szansę na spektakularny sukces i podbić europejski rynek mini Vanów ??

Jeden z najładniejszych kokpitów w tej klasie, zamierzam kupić ten samochód, napisz mi swoja opinię...
Ostatnio edytowany przez kiamarta 20 Maj 2010, 23:30, edytowano w sumie 2 razy
kiamarta
Nowicjusz

Miejscowość: Ujazd

19 Maj 2010, 12:32

Też zamierzam kupić to autko. W zasadzie określenie autko nawet do niego za bardzo nie pasuje,przestrzeń w nim jest spora.
Bagażnik 420-550l (po przesunięciu kanapy tylnej o 13 cm) robi wrażenie. Samochody klasy wyżej typu Astra mają sporo mniejszy bagażnik, nie mówiąc o toyocie Auris.
Miejsca dla kierowcy i pasażerów też jest więcej niż w kompaktach.
Ostatnio widziałem (od tyłu) obok siebie Vengę i Nissana Qashqai i Kia sprawiała wrażenie większej i masywniejszej!
W tym tygodniu idę na jazdę testową :)
Jedyny problem jest taki, że chce brać ten samochód na firmę, aby odliczać vat od paliwa, jest wersja ciężarowa 4 os. z kratką (+1500zł), ale akurat mój Urząd Skarbowy nie zezwala na odpisy vatu od paliwa. Część urzędów pozwala, część nie. Normalnie paranoja. Nie wiem jak to rozwiązać... :/
mesiash
mesiash
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

09 Cze 2010, 16:43

wyglada calkiem spoko a kia w ostatnich latach poprawila swoja jakosc i design
Passek
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Budowlany ekstremista - wywrotka
    Jeszcze jesienią ubiegłego roku mieliśmy okazję przetestować samochód Mercedes-Benz Arocs AK 8×6 w wersji Grounder – na tym właśnie podwoziu KH-kipper zabudował półokrągłą wywrotkę tylnozsypową W1U ...
    PODSUMOWANIE i SPIS MODELI - Koszty utrzymania
    Na tej stronie znajdziesz spis ponad 350 modeli samochodów w około 90 zestawieniach. Abarth: Grande Punto 1,4 T-Jet Alfa Romeo: 147 2,0 TS 147 3,2 GTA 156 1,9 JTD 159 1,8 159 1,9 JTDm 166 3,0 Audi: A2 1,6 FSI A3 8L ...