Kierunkowskazy Kia Rio

19 Sie 2018, 16:49

Witam, wczoraj pojawił się problem z kierunkowskazami w mojej Kia Rio 2007r. Mianowicie na odpalonym silniku cała prawa strona świeci światłem ciągłym (chodzi o kierunkowskazy), natomiast gdy na odpalonym silniku wbije lewy to działa bez zarzutu ale pracy cały czas też świeci. Dziwne jest to, że na włączonym zapłonie oba kierunki działają dobrze. Problem zaczyna się po odpaleniu silnika.
wilku988
Obserwowany

20 Sie 2018, 11:57

Trochę dziwne faktycznie. Powiedz jeszcze jak jest ze światłami awaryjnymi czy one działają poprawnie przy odpalonym silniku jedna i druga strona mruga prawidłowo?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

20 Sie 2018, 19:23

Awaryjki na odpalonym silniku również świeciły się ale nie mrugały. Do tego zapomniałem dodać a ciągle świecącym się światłe stopu. Jak dzisiaj się okazało gdy dałem auto do elektryka, przetarły się kable od haka poprzedni właściciel go słabo zamontował i to powodowało zwarcie między kierunkami i stopem. Także problem rozwiązany.
wilku988
Obserwowany

20 Sie 2018, 21:04

Gniazdo przy haku często jest problematyczne jak nie jest założone porządnie no i raz na jakiś czas warto je spryskać jakimś kontaktem w celu ochrony złączy.

Najważniejsze że problem rozwiązany.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!