REKLAMA
Witam serdecznie,
od jakiegoś czasu monitoruję różnego rodzaju ogłoszenia próbując zdecydować się na auto.Nie będzie to pierwszy samochód.
- kwota ok 16tyś
- 5 drzwiowy (chciałabym większy samochód ponieważ obecnie jeżdżę 3 drzwiowym i wiem,że różnica w komforcie jazdy jest diametralna)
- moc powyżej 100KM (lubię,żeby samochód można było "przycisnąć")
-w miarę mało awaryjny (choć oczywiście przy aucie kilkuletnim nie można oczekiwać cudów)
- nie starszy niż 2001/2002
- spalający w graniach przyzwoitości!
-w miarę ekonomiczny w utrzymaniu
- samochód i do miasta i na trasy
- żadnych kombi
- nie chcę Mondeo,Peugotów,Citroenów,Renaultów,Roverów,Seatów,MG,Skody,nie chcę Golfów ani Alfy Romeo.Z różnych względów.
Mam kilka typów,może ktoś coś podpowie?Oczywiście wiele zależy od konkretnego egzemplarza,jak o niego dbano ,w jakim jest stanie,ale może jakieś ogólne uwagi?
- Honda Civic po liftingu,ok 2002 rocznik-
- widziałam w ogłoszeniach sporo audi A4 ale boję się o koszty części i spalania oraz czy możliwym jest znalezienie w tej cenie godnego uwagi auta
-Bmw 330pokutuje przekonanie,że to auta drogie w eksploatacji.Jak z kosztami części i spalaniem?Jak z awaryjnością?Pytanie podobne jak w przypadku audi,czy znajdzie się auto,które nie będzie totalnie zajechane?
- niestety podobają mi się stylistycznie Chryslery Cruisery PT,ale słyszałam,że bardzo awaryjne,słabo się prowadzą, że palą jak smoki ...Najbardziej niepokoi informacja o awaryjności.
- podobają mi się Lyncia Thesis,czasami napotykam ogłoszenia mieszące się w tej cenie,ale ich znikoma ilość może sugerować ,że to cena minimalna..a uczono mnie,żeby ostrożnie podchodzić do samochodów sprzedawanych znacznie taniej niż podobne rocznikowo modele te samej marki...Tutaj czytałam też o awaryjności i ogromnych kosztach spalania.
-Mazda 6.W ogłoszeniach przeważają kombi,którymi nie jestem zainteresowana.Nie mam żadnych refleksji na temat tego auta.Ot ładna.Liczę na pomoc.
-Nissam Primerawizualnie interesujące,nie wiem nic więcej na ten temat niestety.
-Passat B5- bolączki podobne jak w przypadku audi.
Jako osoba nie znająca się na motoryzacji będę wdzięczna za sugestie.