Frekz napisał(a):Auto to Opel Astra G rocznik 00.
Diesel czy benzyna (LPG)? Wersja nadwozia?
Frekz napisał(a):Co do wycieków widać je głównie w okolicy przedniego prawego koła trochę widać rozlanego płynu na tej belce skrętnej.
Chodzi ci o płyn chłodzenia?
Frekz napisał(a):Co do hałasu właśnie nie wiem czy to łożysko (z tego co czytałem na internecie), ponieważ tylko przy określonej prędkości a przy innych nie słychać, więc może coś innego by to jeszcze mogło być?
Łożysko zazwyczaj na początku słychac tylko w określonych prędkościach i przy skręcie w jedną stronę nasila się (zależy które prawe czy lewe). Sprawdź jeszcze klocki hamulcowe w jakim są stanie i czy tarcza nie ma dużego rantu. Osłona tarczy też potrafi hałasować ale raczej w innym przypadku niż u ciebie, jednak nie zaszkodzi sprawdzić.
Frekz napisał(a):Mam pęknięte dwie sprężyny z tyłu oraz amortyzatory do wymiany
Dwa amortyzatory na tył plus dwie sprężyny i gumy osłaniające to koszt około 230zł za firmę GH. Są takie komplety. Sam amortyzator KYB to koszt 90-100zł + sprężyny tej firmy po ok. 60zł + poduszki gumowe 40zł komplet. Tu masz a same części 340zł. Wymiana na tyle kompletu myślę że do 200zł.
Frekz napisał(a): z przodu jeszcze jakiś wyciek płynu hamulcowego (głównie przy mocnym hamowaniu), za co obwiniałbym nieszczelność przewodu
Sprawdź przewody hamulcowe czy gdzieś nie są mokre inaczej tego nie znajdziesz. Jeżeli faktycznie masz gdzieś nieszczelność to dla własnego bezpieczeństwa i innych nie jeździj tym samochodem do czasu naprawienia problemu.
Frekz napisał(a):Ubywa mi oleju
Ile ubywa na 1000km? Sprawdzałeś?
Kao napisał(a):Bardziej nastawialbym sie cos kolo 1000
To jest realna granica bo nie wiemy co dokładnie jest z tym przewodem hamulcowym, a wycieki z silnika obstawiam na nieszczelności na wężach jeżeli chodzi o płyn chłodniczy.